Hocalarım selamlar, yakın tarihte ‘ben evde kendim yapıyorum yav, dışarıda içine ne koydukları belli değil’ misali Self-hosting ve networking işine ben de bulaştım, hem bilgi alışverişi hem de yararlı uygulamalar için bu konuyu açıyorum.

Makinam Dell Poweredge R720XD
256 GB DDR3 Ram
2x 2680v2 işlemci var

5 adet IP bulunmakta, bu 5 IP’nin birine ESXİ, Birine Hestia, birine cPanel kurdum, diğer 2 IP’yi ise NAT ve Round Robin ile kullanıyorum.

Firewall olarak ayrı bir cihazım yok bu sebeple pfSense kurdum. Üzerinden NAT ve Round Robin yapıyorum.

ESXI içinde bir lokal ağım var, bu ağa 108 ve 109 numaralı iplerim dahil.

Bu lan ağına da 1 adet Ubuntu server kurulu. Server içinde Docker çalışıyor.

listmonk (Mail gönderimi)
Postal (SMTP Server)
Dockhand
Ngnix Proxy Manager
Bitwarden
Vsvs kurulu.

Sorularıma gelecek olursak
• Önerebileceğiniz uygulamalar var mıdır? Tahmin edebileceğiniz üzere Mail işiyle (uzun zamandır) ilgilenmekteyim.
• Ubuntu makinaya eklediğim IP’leri firewall üzerinden değil direkt olarak Postal üzerinden Round Robin bir diğer tabirle load balancing şeklinde kullanmak istiyorum ama WAN IP(108) ve Alias IP(109) da cıkıs portu kuralını eklediğim saniye hangi kural üstteyse o IP’den çıkış yapıyor.

Yani kısacası: Bir IP pool kurup, bu poolu makinaya tanıtıp, portları açınca üstte olan kuralı değil, iki IP’yi de kullanabilecek bir hale getiremez miyiz? Bu IP secimini firewall değilde Postal’ın yapmasını sağlayamaz mıyız? (Makinaya ic IP verdim , bütün çıkışlar iç IP - Firewall - Karşı sunucu şeklinde.

Şu an pool açık, ama Round Robin’i firewall yapıyor. Paketlere bölüyor ama seçimi firewall yaptığı için mail headerleri veya send loglarda sadece docker iç bacak IP adresi (172.0.x.x) olarak gösteriyor.

Hocalarım görüşleriniz ve yorumlarınıza tabiiyim. Özellikle firewall konusunda.