1lt karton kutulardan aliyorum. Sizce zararlı mı? Hayatımda meyve suyu dışında şeker tüketmiyorum. Ama yinede ikilemde kaldım. Sağlığa zararlı mı sizce Meyve Suları. Günde 2 3 bardak tüketiyorum.
Aradığım sorunun en iyi cevabı. Teşekkürler.
Bu çok yaygın bir bilgi olsa da inanmayanlar vardır, ben Adanalıyım ve bizim mahallede yıllardır tırların durakladığı bir alan mevcut. o tırlardan zaman zaman mandalina portakal vb. meyveler dökülmekte. O dökülen meyvelerin hepsi leşten farksız halde çürük durumdalar. Bu tırlar nereye gidiyor sizce? Bu meyveleri manava pazara satamazlar, tabii ki hepsiyle meyve suyu üretiliyor.
O görüntüyü görseniz üstüne para verseler de meyve suyu alıp içmezsiniz ancak görmediğiniz için üstüne para veriyorsunuz.
Ah keşke böyle her şeyin perde arkasını bilsek de ona göre tüketim yapsak ama korkarım ki bilmeden neler yiyip içiyoruz.
Daha önce yemek, cafe bar vb. hizmet sektörlerinde de çalışmış biri olarak görüp duyduklarımın haddi hesabı yoktur.
Üstelik bazı şeyleri görmeme rağmen tüketmeye devam da etmedim değil, örneğin benim dünyada en çok sevdiğim fast food patatesli katık dönerdir. Ancak o patateslerin kızardığı yağlar 6 ayda bir anca değişiyor. Yani tüm gün de o yağların tekrar tekrar kızardığını düşünürseniz binlerce kez tekrar tekrar kullanılmış leş gibi yağlarda pişen patatesler yiyoruz.