Hocam Karslı olduğunuz için doğu sorunlarını görebilmişsiniz, eğer ki azınlık olsaydınız ki bu sadece Kürd değil, Alevilik de aynı şekilde o zaman da o sorunları da görecektiniz. Barış ortamı olabilmesi için iki tarafın da kendi hatalarını kabul edip buna göre konuşması gerekir bence, ki iki tarafın da haksız olduğu kısımlar var en azından siz bir kısmını görebilmişsiniz, iki taraf da bunu yapabilse sorun kalmayacak zaten.
Aleviyim üstadım zaten.
Yani bahsedebileceğiniz her soruna bilhassa haizim.
Bende baştan beri bunu söylüyorum. İnançsal sorunlar var
Bakın bu memlekette etnik kökeniniz umursanmadan herşey olabilirsiniz.
Ama bahsi geçen inanca dahil bir başbakan, cumhurbaşkanı görebilirsiniz.
Olay biraz değişik yani.
Barış ortamı olması için şahsımca tek yöntem var, silah bırakıp bir daha asla bulaşmaması.
Açık konuşayım yetkim olsa 48saat süre verir tüm dünyaya ilan etmezlerse sivil halkı ordan çıkarır 1 gecede dümdüz ederdim barış gelirdi.
Devlet tarafında hükğmetlerin sorunu o. O hükümet yaptı diye diğerinede yapacak diye aynı davranırsan o hğkümette sana yapıyosun diye davranır.
Burada ezilen halklara düşüyor görev. Sorunun devlet görevlileri ve hükümetlerle alakalı olduğunu bilmeliler.
Yoksa bir kürdün bir çerkesle kavgasını görmedim. Yanyanalar.
Ama kimse kusura bakmasın lazlarda kalkıp lazistan kurucaz demedi. Derse aynı tepkiyi alır.
Evet bu ülkede belli yıllarda kürtlere çok büyük işkenceler yapıldı maalesef. Hatta kürt olmasa bile bıyık şeklinden dolayı bile yapıldı maalesef. Ama bu görevlilerin ve onlara ses çıkarmayan amirlerin günahı ve suçudur.
Ben birlik konusunda ılımlı olamıyorum daha fazla. Ya bu illet doğudan çıkar gider yada dümdüz edilir. Başkada bi çaresi yok.