Kadir60 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Avrupa hayranlığı duymuyorum ama eminim ki sen duyuyorsundur. Tatil için Türk devletlerine gitmeyip Avrupa'ya gidenler bana milliyetçilik taslayamazlar. Türk de Kürt de kardeştir farklılıkları onları kardeş yapar. Ona saygı duymak lazım. Gerek Türkiye kurulurkenden bu güne dek Kürtler bu ülke için gazi oldu, şehit oldu yeri geldi kendi ırkı içindeki bölücülere kurban oldu. Sen o ayrımın farkını kavradım diyorsan sorun yoktur ama benim ırkım Kürt bende bunda bir sorun görmüyorum

Ayrıca bazı lafları tersten anlamışsın yada tersten anlamak istemişsin. Osmanlı'da Müslüman tebaadan idi Kürtler. O zamanlar Türk ve Türk olmayan diye bir ayrım yoktu. Müslim ve gayrimüslim vardı. En keskin ayrım bu idi
Ayrım kısmını biraz eksik biliyorsun.
Osmanlı muslim/gayri muslim diye ayrılırdı ancak tüek olmayanları muslim yerine zaten gayri muslim sayardı. Burada kürt, laz çerkes gibileri türk sayardı. Gayrimuslimden kastı ermeniler ve diğerleriydi.
Kendi coğrafyasını zaten müslümden sayardı. Ve önde gelen gayrimuslim değilsen paşa paşa kendini zorla musluman gösterirdin çünkü başka çaren yoktu. Yani osmanlıda bir zorlama muslumanlık vardı.
Düşünsene müslüman olmayan bir çok toprağı fethetmişsin, ama birden o topraklara aydınlanma geliyor ve müslüman oluyorlar.
Bu korkudan gelen müslümanlıktır ve günümüzde sebatay seviciler gibilerin olmasının sebebi zaten budur.
Gizli gizli kendi inancını yaşar dışarıya karşı ise müslüman olurlardı. Aynı bu lawrence gibi herkesten çok müslüman görünürlerdi çünkü resmen bunu ispat ile yükümlü hissediyorlardı. Mecburen yani.
Demem o ki istanbulu fethedince ganimet olarak sadece ayasofyayı alan Fatih ten sonra çok şeyler değişti.