ocalirdigital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Next.js API Routes + WhatsApp Business API + WhatsApp Flows üçlüsüyle yapasım geldi
Hocam mesajın ilham oldu altyapıyı şekillendirdim , hatta bir print agentle siparişi otomatik mutfağa bastırma da dahil şekilde ek olarak Whatsapp ai bot ile satışı tamamlama satış arttırma özelliği düşünerek. Çevremden 2 dönerci ,1 restourant ile görüştüm
Sahadaki karşılığı zayıf ,
- CallerİD kullanıyorlar ve telefonun meşgul olup olmaması , müşteri kaçırıyor olmalarını çok önemli görmüyorlar
- CallerİD kullanarak telefonla gelen aramaların zaten ekranda adres , sipariş geçmişi gibi detayları gösterdiğini söylüyorlar.
- Yeni nesilin menü görerek , yazarak sipariş verme isteğinin konuşarak sipariş vermekten öne geçmesini söylediğim de : bizim müşterilerimiz whatsappla uğraşmaz arayıp sohbet edip sipariş verir diyorlar
- Telefonu cevaplayan kasiyer yanlış sipariş alabilir , hata yapabilir diyorum , almaz gibi bir cevapla karşılaştım.
Demem o ki maalesef ülkemiz insanları işini dijitalleştirme , işini teknoloji ile birleştirip otomatize etmeye kapalı .
Bunu toptanlink projemde de tecrübe ettim bir müşteri biz 10 kişiyiz hepimiz müşterilerle ilgilenip fotoğraf atıyoruz işimizin adı ne çalışıp kazanacağız , bu bizi tembelleştirir gibi bir dönüş almıştım.
Belki birilerinin ihtiyacı olur diyerek buraya da yazmak istedim bu pazar bilgilerini .