Bilgekut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Önce araştır bir söyledğini, osmanlı tebaası müslüman ve gayri-müslim diye ayrılırdı. Kürtleri azınlık mı sayıyorlardı sence ? Konuyu Türk Kürt meselesine çekmeye çalışma. Bu ülke de Kürt sorunu da yok, Kürtlerle Türklerin bir sorunu da yok. Bu ülkede Kürt cumhurbaşkanı oldu, suan da bugün mecliste Kürt kökenli Türk vatandaşları çoğunlukta. İstibarat, ekonomi, dış işleri bakanları kürt. Hiç kimsenin bununla bir derdi yok.

Ama sen almanya vatandaşlığı alınca a kökenli almanım, fıransaya gidince a kökenli fransızım, rusyaya gidince a kökenli rusum demeye çekinmeyip. Türk vatandaşlığı sana yetmeyip türkiyeliyim, osmanlıyım dersen. Oyun bozan sensin demektir.
Avrupa hayranlığı duymuyorum ama eminim ki sen duyuyorsundur. Tatil için Türk devletlerine gitmeyip Avrupa'ya gidenler bana milliyetçilik taslayamazlar. Türk de Kürt de kardeştir farklılıkları onları kardeş yapar. Ona saygı duymak lazım. Gerek Türkiye kurulurkenden bu güne dek Kürtler bu ülke için gazi oldu, şehit oldu yeri geldi kendi ırkı içindeki bölücülere kurban oldu. Sen o ayrımın farkını kavradım diyorsan sorun yoktur ama benim ırkım Kürt bende bunda bir sorun görmüyorum

Ayrıca bazı lafları tersten anlamışsın yada tersten anlamak istemişsin. Osmanlı'da Müslüman tebaadan idi Kürtler. O zamanlar Türk ve Türk olmayan diye bir ayrım yoktu. Müslim ve gayrimüslim vardı. En keskin ayrım bu idi