Bilgekut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şahıs selefidir yanlış bilmiyorsam. Atatürk konusunda söz söylemeye bile gerek yok. Fakat bilgilendirme açısından forumdaki dostlara şu ÇOK ÖNEMLİ KONUDA bilgilendireyim.

Türkiyenin %70 i İmam Ebu Hanife `kurduğu Hanifi mezhebine tabiidir. Namazlar ibadetler bu mezhebe göre yapılır. Türkiye de insanlar mezhep imamlarını bilmezler.
Aslında Ebu Hanifenin hayatı kasıtlı olarak gizlenir din alimlerince. Ebu Hanife 7 sene zindanda yatmıştır. Ve zindanda şehit olmuştur. Zindanlarda çürümesinin sebebi laikliği savunmasıdır. Dönemin halifesine sen Allahın dinini siyasi çıkarlarına alet ediyosun dediği için zindana atılmıştır. Bugün laikliği eleştiren müslümanlar bunu göz önnde bulundursun.
abu hanife laikliği savundugu ıcın zındana atılmadı kendısıne sayhulıslam ol dedıler oda ben seyhulıslam olursam olurda bırgun padısahın ıstegıne gore fetva vermek gafletınde bulunurum gunaha gırerım ben olmak ıstemıyorum dedı dın ve devlet ıslerı bırbırınden ayrılsın demedım onuı hııcbır ıctıhad ehlı ulema savunmaz