beachturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
etys pinterest trafiğini çok sever. pinterest pinlemeler ya da reklamlar ile etsy de daha çok öne çıkmasını tetikleyebilirsiniz.
üründe 10 resim 1 video detaylı açıklama 13 etiket yine etsy nin en sevdiği şeydir.
translate sekmesinden diğer dilleri de açın her dil için başlık açıklama ve tag ekleyin. mutlaka fark edecektir.
Hocam üründe 5 fotoğraf 1 video mevcut 5 fotoğraf daha koyacağım. Pinterestte benzer ürün var örneğin bu ürüne etsy linkimi mi koymam gerekiyor ?
5 ayrı dilde translate yaptım 5 ayrı dilde aynı başlık açıklama ekledim. Tag için sadece ingilizce versiyonuna ekledim. onları düzelteceğim.
Çok teşekkür ederim.

Analog adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sorun bu olabilir mi? urunun ne kadar kaliteli, islevsel, ozel vb. olmasi pek bir sey ifade etmez. onemli olan musterinin urunu gormesi, bulabilmesi. kimse bilmedigi bir urunu aramaz.
ayni kategoride, benzer urunlerdeki etiketler ile urunu gosterilebilir yapmayi deneyin. @beachturk; onerisi de cok yerinde, pinterest'te mutlaka paylasin ama etiket icin benzer urunleri veya o kategorinin kategorinin top etiketlerini kullanin.
Pinterest dışında hangi platformlar gerekiyor pinterest hesabı satın aldım diyelim ki ve orada sürekli bu ürünü paylaştım açıklama kısımlarına etsy mağaza linkini mi koyayım ?

hllksl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, etsy'de tek bir ürün ile 3 günde performans ölçemez, insanların önüne organik olarak düşemezsiniz.

Ürünün niş olup olmadığını anahtar kelimelerin hacmi belirler. Anahtar kelime seçimlerinizin alıcı tarafında karşılığı varsa ürünleriniz alıcılara gösterilir. O yüzden öncelikle aracı eklentiler kullanıp sektörünüzün talep karşılığını ölçün. (Etsyhunt, erank, alura vb)

Bu kadar az veri ile tavsiye vermek zor ama yine de vermek gerekseydi;

Ürün sayınızı artırın. Varyantlar ekleyin.
Minimum 30-40 ürün olsun ve birbiri ile satışa uygun bundle ürünler ekleyin.
Her gün yeni bir ürün yayınlayın.
Promosyon indirimler oluşturun. Varsa rakiplerinize eş değer fiyatlar belirleyin daha altında yada üstünde kalmasın.
Etsy instagram gibi çalışmaz en iyi sonucu kendi reklam paneli üzerinden alırsınız. Yanına pinterest pinleme ile destekleyebilirsiniz. 30-40 varyant ürün olduktan sonra ufak bütçe ile ürünleri test edin hangi ürün öne çıkıyor hangisi reklamdan dönüşüm getiriyor gibi değerlendirip ilerleyin.

Bunlar dışında ürün fotoğraflarınızı gerçekten kaliteli hale getirin. Tek düzen ve anlaşılır temiz kapak tasarımlarınız olsun.

Mağaza linki paylaşmanızı ben pek önermiyorum. İyi niyetli insan kadar inanın kötü niyetli insan da var

Ben fiziksel mağazalara destek sağlamıyorum sadece dijital ile ilgileniyorum daha farklı fikirleri de mutlaka dikkate alın.
Hocam ürün tek bir ürün ama varyasyon olarak çorap çanta koyabilirim. aynı ürünü 4-5 kez listelesem sorun olur mu ? 10 farklı ürün listelemem yeterli mi olur ?
promosyon ve indirimleri düşünüyorum belki listelemelerden sonra yapabilirim. kendi reklam paneline nasıl erişirim ve ücreti ne kadar bilmiyorum onu araştıracağım. Ürünler telefon kamerası ile çekilmiş çok da profesyonel olmayan çekimlerden oluşmaktadır eğer bu fark yaratırsa özel fotoğraflar çekmeye çalışacağım.
Desteğiniz için çok teşekkür ederim hocam.

ekincanbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
reklam vereceksiniz hocam reklamlar asla kapanmaz bende mesela.
Nasıl nereden reklam vermem gerekiyor değerli düşüncelerinizi merak ediyorum hocam . Teşekkür ederim desteğiniz için.