webdijital adlı üyeden alıntı:
Merhaba WordPress woodmart temasi olan 62.000 ürünümüz var bunların hepsi yeni yapacağımız web sitesine çekilecek. Ayrica söyle birseyde isteyeceğim 62.000 ürünün gb çok büyük olduğundan dolayı wepb çevirerek aktarilabilirmi? Yada eklenti ile yada baska bir formül ile ürünlerin resimleri baska sunucudan cekilebilirmi?
@webdijital Merhaba,

62.000 ürünlük WoodMart migrasyonu ciddi bir iş — burada en kritik nokta WP All Import + WP All Export ikilisini doğru konfigüre etmek. Standart WordPress XML export'u bu ölçekte timeout verir, parçalı export şart.

Görseller konusunda sorduğunuz iki çözüm de mümkün:

1) WebP dönüşümü: Migration sırasında Imagick/GD ile bulk convert yapılır, hem boyut %60-70 düşer hem Core Web Vitals skoru artar. Ama dikkat — WoodMart'ın kendi lazy load sistemiyle uyumlu srcset tanımları da güncellenmeli.

2) Harici sunucudan çekme (CDN offload): wp-content/uploads'ı BunnyCDN veya Cloudflare R2'ye taşıyıp rewrite rule yazarsınız. 62K ürün görseli için bu yöntem sunucu diskini %80+ rahatlatır ve sayfa yüklenme süresini yarıya indirir.

Ek olarak: Bu ölçekte migrasyon yapılırken ürün varyasyonları, özel alanlar (custom fields) ve SEO meta verilerinin (Yoast/RankMath) kaybolmaması için mapping tablosu çıkarmak şart. Çoğu kişi bunu atlar ve 62K üründe elle düzeltmek imkansız olur.

Tüm WordPress hizmetlerimize buradan ulaşabilirsiniz:
👉 https://wordpressdanismani.com/tr/hizmetler

Detaylı konuşmak isterseniz:
📞 https://wa.me/908508408860?text=Merh...ak%20istiyorum.