Hocam arkadaş 4 milyonluk aracına kendi sigortacısından poliçe teklifi aldı. En son 25.000tl civarı teklif etmişler. Biz kendimiz Sigortam.net'ten denedik ve farklı farklı indirimler geldi (hatta kriterleri kendimiz belirledik) imzamdaki linkten görebilirsiniz. 21.000tl ye aldık ve 1000tl civarı da geri ödeme oldu. Sonra sigortacısına sorduk tabiki ben de o fiyattan yaparım dedi. Ben şahsen ilk sigortacım ile 2 ay önce irtibatı kestim içeriği boş şeylerin ne kadar lüzumsuz olduğunu gördüm. Yanlış anlamyın lütfen işi layığıyla yapanlara sözüm yok ama sanırım 2-3 yıla kalmaz herkes dijitale döner.
Hocam o iş öyle olmuyor maalesef. Geçen gün 2 farklı müşterim ucuz dediği poliçeyi gönderdi arka planda teminatları düşürmüşler. Her teminat o yukarıda yer alan tabloda olmaz. Bazı poliçelerde alt kısımda bir cümle eklenir veya çıkartılır ki bu çok şeyi değiştirir. Ben sizin düşüncenizde olan müşterilerime beğendiğiniz poliçeyi bana gönderin aynı teminatlarla daha ucuza keseyim diyorum. Müşteri onay verdikten sonra fark etmiyor bana. Ben uyarmıştım hem de yazılı bir şekilde gerisi onun tercihi. Bugün kasko dediğimiz şey yıllık 5.000 den başlıyor yukarı doğru gidiyor. 5.000 TL lik kasko ile 20.000 TL lik kaskonun aynı olacağını düşünmek mantık dışı olur.
Arkadaşın dediği gibi bazı şeyler hasar anında belli oluyor.
Bankalar paket poliçe üretebilir. Miyin uzmanlığı olmadığı için paket dışı satamaz. Örneğin eşya sigortası satar eksik sigortaya girer hedefi tuttuğu için umurunda olmaz.
Son olarak hiçbir zaman herkes dijitale dönmeyecek. Evet artabilir ancak genel olamaz. Dijitaldaki müşteri temsilcisine sorunuz olduğunda satış sonrası 1 kişiyi bulamıyorsunuz. Ben şunu ekle demiştim eklenmemiş diyorsunuz yapacak bir şey yok diyorlar. Sağlık sigortasında şirket değişikliğini bir kişi yapmaz orada uğraşmak istemez gibi gibi.