Son yıllarda artan sıkı denetimler baskılar sonucu üzücü şeyler yaşanıyor ne yazık ki bugün mükellefimin intihar ettiğini öğrendim.

Ortak iş yaptığı kişinin naylon fatura alması sonucu kendisine devlet tarafından açılan davalar , yüklü miktarda cezalar , ailesinin terk etmesi derken kendisini astığını öğrendim , gerçekten çok üzücü ilk defa böyle bir şey yaşıyorum görüştüğüm muhabbetimin olduğu bir insanın böyle bir yolu tercih etmesi üzücü.

Son 1-2 yılda devletin arttırdığı bu denetimler baskılar gerçekten insanlar dayanamaz hale geldi birilerinden alamadıklarını , almadıkları paraları esnafın belini kıra kıra bu denli çıkarmaya çalışmaları çok acı verici. Son yıllarda her gün şunları duymak normalleşti artık ;
Banka hesaplarıma bloke konuldu
Aracıma haciz konuldu
Mallarıma satılamaz koyuldu
Ticaretim bitti
Dükkanı kapatıyorum

Önceden bir borcu 1-2 sene bekleyen devletimiz artık 2 gün bekleyemez olmuş bu kadar mı zor durumdayız bu kadar mı düştük nasıl çözeceğiz nasıl aşacağız bu sorunları küçük esnafın ayakta kalacak gücü kalmadı insanlar artık intiharın eşiğine geldi bu durumun bir an önce çözülmesi ve esnafın rahatlatılması gerekmektedir biz muhasebeciler ve mükellefler zor şeyler yaşıyoruz elbet bu günlerde geçer elbet devletimiz gerekeni yapar.