Merhaba,
@Coşkun Çetin; bey bu mesajı, Fikri Hocamın (
@FiKRAL
yazdığı metinden cesaret alarak, uzun süredir içimde biriken bir kırgınlığı dile getirmek amacıyla paylaşıyorum.
Yıllar önce bu platforma büyük bir heyecan ve hevesle adım attım. Tasarım yarışmalarına günlerce emek vererek, hiçbir yerden esinlenmeden, tamamen özgün çalışmalarla katıldım. Ancak büyük bir talihsizlik yaşayarak, hiçbir taklit veya kopya girişimim olmamasına rağmen bu sebeple elendim. Üstelik bu durum profilimde negatif ticaret puanına (trade) ve uzaklaştırma almama neden oldu.
Bu süreçte yaşadıklarım:- Emek Kaybı: Günlerce üzerinde çalıştığım özgün tasarımların "kopya" olarak nitelendirilmesi.
- Motivasyon Kaybı: Eskiden her gün heyecanla giriş yaptığım R10a, artık sadece ayda bir, o da buruk bir şekilde girer oldum.
- İtibar Kaybı: Haksız yere oluşan negatif puan nedeniyle profesyonel hevesim ciddi şekilde zedelendi.
Tasarımcı kimliğimle, hiçbir yerden kopyalamadan ürettiğim işlerin bu şekilde damgalanmış olması beni platformdan uzaklaştırdı.
@FiKRAL; Hocamın paylaştığı düşünceleri okuyunca, bu notu düşmek istedim.
Yaşadığım bu durumun dikkate alınmasını ve platformdaki aktifliğimi tekrar kazanabilmem adına bir şans verilmesini rica ederim.
Saygılarımla,