xhat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, 5g superbox kullanan var mı acaba? Evimde vdsl altyapı var. Yüksek hız için 5g superbox almayı düşünüyorum. Kullanan var mı arkadaşlar?

Kullanan varsa ne kadar hız alıyorsunuz? Paylaşırsanız çok sevinirim.
4.5g kullanıyorum şuanda data hattı 5g ye geçmeyi düşünmüyorum zorunlu değil ise belki seneye daha uygun fiyata kullanabilirim bu şekilde.
ayrıca geçsem bile 5g modem yok
hız olarak 5g yi deneyemedim ama 4.5g tecrübemden yola çıkarak
cihaz ve konum önemli 5g ye sahip bir telefonla alacağın hız kadar veya biraz daha fazla bir hız alırsın.
5g ye sahip daha iyi bir cihazla daha yüksek hız alabileceğin gibi modemde ne kadar iyi ise okadar yüksek hız demek.
cihaz konumuda önemli 5 10 metre ile bile aşırı fark ettiği oluyor hızda.

tarife için önerim:
turkcell den kesinlikle uzak dur.

türk telekom
Cep Magnet 300 GB Tarifesi alabilirsin modemsiz olanı. (5g geldi diye artmış seneye daha da artar bu fiyat)
Modemi kendin al bence. ilk kullandığımdan beri kendi aldığım modem ile kullanıyorum operatörlerin verdikleri modemler kullanılmaz bence.
alt yapılı kullanman daha mantıklı. baz istasyonlarına fiber çektikleri için fiber alt yapı için dilekçe vermen daha mantıklı
yapma ihtimalleri yüksek.
data hatlarında seneye fiyatlar artar 5g den dolayı.

turkcell spoiler
kafasına göre senin tarifeni değiştirebilir.
2017 sonu 2018 civarında de yeni hat alarak kayıt olduğum Data hattımdaki tarifemi.
2019 da akk kalkması sebebi ile sınırsız kullandım. (sınırsız ama 50 gb akk li idi hız kullanılmayacak dereceye düşüyordu.)
2023 de 50gb kotalıya çevirdiler yasa vs değişikliği olmadan. bilgim dışında 3 4 kere şikayette bulunmama rağmen 6 ay sonra cevap verebildiler.
verdikleri cevap kayıt olduğunuz tarifenin bilgilerine ulaşamadık bu yüzden bunu 50 gb kullanmak zorundasınız farklı bir tarife adı altında 3katı fiyata.
100gb olanı biraz daha farkla öneriyorlar birde utanmadan. görüştüğüm kişide yetkisi daha fazla olan bir kişi idi (belirttiği tanıma göre)