Bu bir paylaşım işi ve birinin gerçekten öğrenmek için çabaladığını görmek benim için de çok kıymetli.
Opsiyon/varant tarafında kısa sürede bu kadar şey fark etmiş olman (özellikle volatilite konusu) çok iyi bir seviye. Çoğu insan o noktaya bile gelemiyor.
Ama burada sana küçük bir i tavsiye bırakayım:
Şu an yaşadığın şey biraz hızlı öğrenme sarhoşluğu. Bu çok normal ama aynı zamanda en tehlikeli dönem. Çünkü insan kendini hazır zannedip gereğinden fazla risk almaya başlıyor aman dikkat et diyim.
Birinci önceliğin her zaman kasayı korumak olsun, aksi halde kurmardan farkı kalmaz bu işin. Oyun planı yap. Riski dağıtmaya odaklan. Kasa yönetimi çok önemli, kasan az veya çok olabilir önemli değil, çünkü asıl olan bunu alışkanlık haline getirmek.
İnan bana bu işi uzun vadede kazananlar hızlı koşanlar değil, düşmeden yürüyenler oluyor.
varant ve opsiyonlara özellikle yurtdışı opsiyonlarla ilgilenen arkadaşımın arkadaşı vardı X te, ismi Duhan S. Akdağ
istersen takibe alabilirsin geçmiş twitlerini vs oku belki bilmediğin bakış açıları öğrenebilirsin. Opsiyon varant piyasasını bilsemde çok kafa yormadım, derinlerine kadar inmedim, merakta etmedim açıkcası pek ilgim değil.
Bu yolda sana ufakta olsa katkım olduysa ne mutlu bana
Cok tesekkur derim, arkadasinizin Twitter sayfasini inceleyip takibe alacagim.
Tesekkur ederim.
Hocam benim kafamda minik bir soru isareti var.
Gece gece uykumu kacirdi.
Cuma aksami Ulker varant alis 0.13 satis 0.15 diyelim.
0.0050 teta varsa 2 gunde bunun 1 kurus erimesi lazim.
Lakin su an pazartesi saat gece 1:22 varant ayni fiyatta.
Hafta sonu erime oluyor ama bu pazartesi acilista mi yansiyor?
Cunku erime yansasa su an gorurdum.
Burda karsima 2 problem cikiyor.
Diyelim bu 1 kurus borsa acildiginda dusecek,
Ozman ben hesaplarim pazartesi borsa acilma oncesi 0.14 kurustan al emri veririm zaten dusecek ya derim.
Ama burda eger ogun sabahtan ulker %5 ile acarsa ben varanti alamam kaciririm cunku 14 ten al acmisimdir, ulker artisi ile piyasa yapici onu aninda 16 kurusa ceker.
Pazartesi borsa acilisinda alirsam tek sorun su olur hisse o gun sabahtan %3 cikarsada pahaliya alirim varanti.
Aslinda bu hesaplama 30 gunluk varantlarda erime genelde yuksek oldugu icin kafama takildi 45 gun olsa takmamda. size sorayim dedim.
Bu yazdiklarim seyler anlamsiz mi? Dikkat etmem gereken birsey varmi?
Edit ornek varant
https://isvarant.com/piyasa-analiz/v...r&varant=ulifk
alis 13 satis 15 yaziyor gece saat 1:42 su an size yaziyorum
ama alt kisimda piyasa yapici alis 0.11 yaziyor. kurus 0.11 Guncel gibi duruyor ama satis fiyati guncel degil mesela,
Siz baktiginizda sabah fiyatlar degismi olabilir bu yuzden sizce varanti alirken piyasa acilincami almak mantikli yoksa erimeyi hesaplayip piyasa oncesinde limit al emrimi mantikli hocam.
Bunlar kafami karistirdi
Sagolun