Şirketimize ait bir araç ile büyük bir operasyonel kiralama şirketinin (T.. A... şirketinin) aracı maddi hasarlı bir kaza yaptı. Kusur bizdeydi, sigortamız karşı tarafın tamir masraflarını karşıladı. Üstüne bir de 5.300 TL Değer Kaybı ödemesini de sorunsuz tahsil ettiler. Buraya kadar sorun yok.
Ancak şimdi, bu kiralama şirketinin anlaştığı bir hukuk bürosu bizi sürekli arayıp "Araç Mahrumiyeti ve Ekspertiz Ücreti" adı altında toplam 8.025 TL daha istiyor. İndirim yapmaya da kesinlikle yanaşmıyorlar. Olayın çok ilginç ve usulsüz tarafları var, sizlerden şu konularda görüş/tavsiye rica ediyorum:
1. Olmayan Fatura Blöfü: Bildiğiniz gibi filo şirketleri kaza anında müşterisine kendi yedeğindeki aracı verir, yani dışarıdan kiralama yapmaz. Avukatlık bürosuna "Bize kiralama faturasını atın ödeyelim" dedik. Önce telefonda "İsterseniz faturayı sunabiliriz" diye blöf yaptılar. Biz de yazılı olarak "Madem var, kesinlikle istiyoruz" dedik. Günler geçti, sadece ekspertiz ve tamir raporu yolladılar, ortada fatura yok. Yani zararları somut değil, farazi bir emsal bedel istiyorlar.
2. Kafalarına göre ekspertiz : Hukuk şirketi kafasına göre gidiyor bir eksper şirketine 1300 TL civarı para veriyor arabanın 4 gün yatar bu kazan diye rapor veriyor Hukuk şirketi onu da istiyor benden.

Böyle bir olay başına gelen var mı ? Benim araç şirket üstüne kazaya gelince 40 km yada daha yavaş bir şekilde öndeki araca çarptım. Kusur benim. Sadece karşı tarafın tamponda çizik oldu ve çeki demirinin olduğu kapak düştü. Bu arada kaza 12.12.2024 yılında oldu bana bir kaç gün önce geldi para mevzusu.