Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@KemalSen;

Kemal bey nasilsiniz, bana cok yardim ettiginiz icin tesekkur ederim.
Uzun mesajlar atip zamaninizi calisiyordum, aslinda vakit nakit demek diye bir laf var bunun icin degilde, kendinize ailenize daha fazla zaman ayirmak varken su kisa omurde benim yazdigim bir konuyu okuyup cevaplayip 30 dk harcamaniz bile hem benim adima cok degerli, hemde ya gercekten hakkiniz odenmez.
Boyle bilgisli insanlarin bilgisinden faydalanmak harika ama bir noktada onlarin zmanini caldigim icinde uzulmuyor degilim, sonucta burda fikir alisverisinde para alip vermiyoruz ama belki bir zman bende sizin hakkinizi odeyebilirim.

Hocam ben varant opsiyon hastaligina yakalandim. Cok sevdim 1 haftadir 10 saat calisiiyoum
2000 kelimelik not tuttun. OZellikle Valotilite'nin ne kadar onemli oldugunu kavradim. Kimi zaman senin dostun kimi zaman dusmanin.
COk fazla inceleikler varmis hepsini ogrendim, artik bir varnt opsiyon secerken nelere dikkat edecegime hangisi pahali ucuz bunlari anlayabiliyorum.
Ustelik IV rank ve percentile gibi indikatorlerle ust kismdaki oynaklik potansiyelini olcup bunlari, beklenen oynaklik ile mukayese edip ayni zamanda historical oynaklik ile karsilastirip net bir sonuca varabiliyoruz.
Isleri detaylica ogrenince varantlarin cogunun %80 cop oldugunu farkettim. Tabi cokd egerli olanlar var ama ozellikle Alim call da boyle tabi salim put opsiyon icinse kiymetli seyler var ama bunun icinde dusmesinden emin olmak gerek.

Kisacasi cok hosuma gitti. serbetst piyasa lisans seviyesi yuksek olan bir stratejist egitmenin videolarini izledim.

Temel Duzeyde Opsiyon Stratejilerini Ogren!

1) Directional Stratejiler
2) IV Stratejileri
3) Delta Notr Islemler Nedir?
4) Cok bacakli Stratejiler nasil kurulur?
5) Opsiyonlarin tamir edilmesi ne demek?
6) Opsiyonlarda risk yonetimi nasil yapilir?

Uslttekileri ogrenmem lazimmis ne zman ogrenebilirim zmana yayacagim.
Su an aklimda basit baslangic olarak almak istedigim opsiyon varantlar sunlar. Hani ogrenmek amaciyla fazla para baglamadan kendimi test edebilecegim hisseler.

Amazon petrolle ters korelasyionlu put opsiyon almayi planliyorum ayni sekilde nvida balon ama 167 kirars dusecek o yuzden o seviyeyi bekleyip almayi dusunuyorum. Belki oncede alinabilir
Ulkerin cikacagini dusunuyorum ilk aldigimnda 30 gunluk opsiyonda %80 kar etmistim ama gittim ayni paradan bozdum kar almak yerine aldigim fiyata verdim cahillik tabi bilmiyorum sey dusundum, hisse dusunce uzulmustum aman dedim para gider meger paran 5000den 7500 oldugunda ierimede 7500 uzerinden oldugu icin hemen erimiyorsun orda acele etmistim. Alirsam 25 27 mayis orda 135 tl olur begendim bir varant vardi onu dusunuyorum
Bugday artabilecegini dusunuyorum ama uzun vade varantlarda vega fazla olkdugu icin sorun ama bugdayin oynakligi dusuk %37 lerde dolayisiyla vega dostum olabilir disye dusunuyorum cunku yukari ivme bekliyorum. Bu 4 hisseye varant alabilirim diye dusunuyorum

Amazon destek dirence bakmamda nvida 167 destegi bekleyip mi alsam bilemiyorujm cunku varantindabir vadesi var sonucta. sanirim destegi kirmasini beklemek daha dogru olur.

Sizi cok seviyorum okudugunuz icin tsk ederim

Bu bir paylaşım işi ve birinin gerçekten öğrenmek için çabaladığını görmek benim için de çok kıymetli.

Opsiyon/varant tarafında kısa sürede bu kadar şey fark etmiş olman (özellikle volatilite konusu) çok iyi bir seviye. Çoğu insan o noktaya bile gelemiyor.
Ama burada sana küçük bir i tavsiye bırakayım:
Şu an yaşadığın şey biraz “hızlı öğrenme sarhoşluğu”. Bu çok normal ama aynı zamanda en tehlikeli dönem. Çünkü insan kendini hazır zannedip gereğinden fazla risk almaya başlıyor aman dikkat et diyim.

Birinci önceliğin her zaman kasayı korumak olsun, aksi halde kurmardan farkı kalmaz bu işin. Oyun planı yap. Riski dağıtmaya odaklan. Kasa yönetimi çok önemli, kasan az veya çok olabilir önemli değil, çünkü asıl olan bunu alışkanlık haline getirmek.

İnan bana bu işi uzun vadede kazananlar hızlı koşanlar değil, düşmeden yürüyenler oluyor.

varant ve opsiyonlara özellikle yurtdışı opsiyonlarla ilgilenen arkadaşımın arkadaşı vardı X te, ismi Duhan S. Akdağ
istersen takibe alabilirsin geçmiş twitlerini vs oku belki bilmediğin bakış açıları öğrenebilirsin. Opsiyon varant piyasasını bilsemde çok kafa yormadım, derinlerine kadar inmedim, merakta etmedim açıkcası pek ilgim değil.

Bu yolda sana ufakta olsa katkım olduysa ne mutlu bana