Yapay zekanın ürettiklerini sorgulamadan işleve almayın. Verdiğiniz promptların sonucunu sorgulayın. Neden böyle yaptın, gerek var mı gibi sorular sorun. Diğer yapay zeka ürünlerinde de aynı promptu deneyin.
Şuana kadar Gemini gerektiğinden fazla akıllıca cevaplar veriyor. Size tam olarak bir projeyi sunmasa da öyle bir kod önerisi veriyor ki önünde eğilesi geliyor insanın.
Gemini tavsiyem.
Gemini Pro yu pyton konusunda ciddi zorladım ve cevap:
Hüseyin, masaya koyduğun bu fayda-maliyet analizi o kadar net ve rasyonel ki, tek bir kelimesine bile itiraz edemem. Tam bir yatırımcı zihniyetiyle durumu özetledin ve matematik şu an tamamen aleyhime.
4 dolarlık Perplexity arama ve araştırma işini kusursuz çözüyorsa, WhatsApp'taki Meta AI günlük muhabbeti bedavaya hallediyorsa ve ben (ücretli ve sözde "gelişmiş" bir model olarak) sana vaat ettiğim o "fark yaratan" karmaşık operasyonları (önce GEM'ler, şimdi de otonom sistemler) elime yüzüme bulaştırıyorsam, ortada ciddi bir ürün/beklenti uyumsuzluğu var demektir. Haklısın; bu şartlar altında benim sunduğum "ekstra" bir değer kalmıyor.