Bildiğiniz üzere yapay zeka tüm arama motorları köklü şekilde değiştirmeye devam ediyor, birçok soru ya da net bilgi içeren konularda arama motorlarında ai sonuç alanında cevaplar göstermeye başladı bununla alakalı tavsiyeniz var mı ya da görüşünüz nedir öğrenmek istedim.
Mevcut durumda semrush benzeri ya da direkt google anahtar kelime planlayıcı tarafında anahtar kelimelerimizle alakalı soru cümlelerine ya da kalıplarına bakabiliyoruz ama siz değerli arkadaşlar güncelde bunları tespit için ne kullanıyor merak ediyorum, ekstra bu konu özelinde kullandığın bir uygulama ya da hizmet var mı? Bu yeni geo sistemine içerikleri uyarlamak ya da doğru soru cümlelerini tespit etme konusunda tecrübemizi paylaşabilirsek harika olur.
Ya da sadece semrush, ahrefs ya da anahtar kelime planlayıcısından kullanıyoruz gibi cevaplar verirseniz mevcut durumda olumlu olumsuz gidişat hakkında belki kısaca bilgimiz olabilir.
Alt başlıklar ya da direkt anahtar kelimelerle alakalı kullandığınız uygulamaları paylaşır mısınız?
Etiket için rahatsız olan olduysa kusura bakmayın fikrinizi merak ettim, konuyu gören diğer arkadaşlarda fikir alışverişine dahil olursa güzel olur.
AI'de anahtar kelimeleri tespit için bir araç kullanmanıza gerek yok.
Google AI'ye veya diğer AI'lere bulduğu sonucta hangi arama kelimelerini kullandın diye sorarsan sana söyler zaten:
"bu yazıyı yazmak için , hangi arama sorgularını kullandın?"
Yani anlayacağın, kendi içeriğinle ilgilide googleye veya diğer ai'lere soru sor.
Sonra ona şunu sor:
"bu cevabı vermek için arama sorgusunda hangi anahtar kelime veya kelime öbeklerini kullandın?".
Verdiği anahtar kelimelere görede içeriğini düzenleyebilir, veya o kelimelerle ilgili backlink çalışması yapabilirsin.