Geçengün bir ticaretten trc20 ile usdt aldım.
Parayı gatetr ye föndermeye çalışmam ve gönderebilmem 1 hafta sürdü.
Bu süreçte paranın yarısı sürekli fee ye gitti.
Sonra ne mi oldu?
Gatetr hesabımı kapamaya karar vermiş.
Olayı şimdi özetleyeyim;
Parayı gatetr ye gönderiyorum, hesapta görünğyor ancak onaylanmıyor. Destekle iletişemiyoruz ama zorlada olsa sürekli geri iade konusunda anlaşıyoruz. Bana başka adresten gönderin adresiniz kara listede diyor.(Hiç kullanmadığım bir cüzdan, çok nadir kullanırım)
Bana kapanma gerekçesi olarak bir trx cüzdanla ilişkimi soruyorlar. Bilin bakalım bu riskli gördükleri, dolandırıcılık yapıldığı söylenen hesap kimin?
Gateio nun
Mail olarak hesabın zaten kendilerine ait olduğunu söyledim 2 gündür sus puslar
Yani çok umrumda değil açıkçası kapatmaları.
Hesabın para çekmesini, destek bileti açmasını herşeyini kısıtlamışlar. Birde ditorlar destek bileti açıp paranızı çekin.
Zorlada olsa iletişerek hesabın para çekmesini açtırdım paranın kalanını çektim.

Türkiyedeki regülasyonlar sebebiyle büyük sorun. Bu sorunlarla ileride nasıl kripto ile ödeme alınacak çok merak ediyorum.

Sorunun temelide şu aslında;
Trc20 ağındaki cüzdanların büyük çoğunluğu sorunlu. Direkt şüpheli işleme atıyor ki ben yeni cüzdan açtığımda bile bunu yaptı.
Hatta o kadar abartmışlarki sizin 2senelik işlemlerinizde şüpheli bir hesapla ilişkisi olan bir hesapla bile ilişkiniz olsa(ki bu kademe çok derin, o yüzden temiz hesap olması nerdeyse imkansız) riskli hesap uyarısı alıyorsunuz.

Dikkat edin derim. Veya bsc plasma gibi başka ağları kullanın. Zaten normal cüzdanda trx bulundurmayınca trc20 ağıyla göndermek btc ağından az bişey daha ucuza geliyor ve mantığı olmuyor.