Hocam, üniversitede öğrenciyken 19 yaşında bu migren bir gün aniden başladı bende. Auralı migren. Ağrıdan önce gözlerimin önünde ışıklar çakıyor, sert ağrı öncesi 15dk görme sorunları vs yaşıyorum. O zamanlarda doktor majezik apranax plus vs verdi kullanıyorum rahatlatıyor uyutuyor ama bu döngü hiç bitmiyordu. Artık ilaç kullanmaktan her gün bu süreci yaşamaktan bıkmıştım. Bir gün tüm ilaçları attım, ben bu ağrıyı çeke çeke geçireceğim dedim ve o gün bugündür ilaç içmeden migren ağrılarımla yaşıyorum. Gözlerimin yuvasından fırlayacağı kadar ağrı yaşadığım oldu, göz yuvarlarım bazen yuvasında terse dönüp nerdeyse kendimi kaybettiğim zamanlar oldu ama ilaç kullanmadım. Aradan 19-20 yıl geçti ve ilaçsız hiç bir şeysiz migren krizlerini atlatıyorum. O gün ilaçları bırakıp bu ağrıyı çeke çeke migreni atlatma fikri çok zorlasa da ilerleyen yıllarda krizlerim azaldı, nadirleşti. Belli bir yaş sonrası uyku hayat düzeni de derken şimdi 2-3 ayda bir belki kriz yaşıyorum. Direkt ışığa baktığımda tetikliyor migreni, aç hissettiğimde tetikliyor. Bunları keşfedip onlara göre önlemimi alıp önünü kesiyorum atakların.
Eğer sürekli bir kriz yaşıyorsanız, kesin olarak sürekli yaptığınız bir şey bunu tetikliyor. Bunu çözdüğünüzde ve biraz düzenli hayata geçtiğinizde ağrılar hafifliyor ve aralıkları büyüyor. Rahatlıyorsunuz. Kendiniz bu noktalarda bir test edin. Migren krizi sebebiyle gözümün bile ters döndüğü zamanlardan normal ağrı gibi çekip hayatıma devam ettiğim zamanlara geldim. Aura kısmı için aynı şeyi söyleyemiyorum hala, aura fazı hala çok kötü etkiliyor ne yazıkki.