90K gelir karşılığında; kaos, kira, ulaşım ve milenyum şehir giderleri var. Dolayısı ile o para rahat yaşamak için *bence* yeterli değil.
50K gelir karşılığında; yeşilin cenneti Çanakkale'de kira, kaos ve yüksek ulaşım giderleri olmadan 1 ayın yarısı kadar çalışmak.
Bence cevap çok açık, hayırlı olsun diyelim.
Teşekkür ederim.
Aslında 2016 da giderken işsizdik eşimle bırakıp gitmiştik, ev de yoktu 9 yıl kirada kaldık orada. şimdi iş de var, evimizi de yaptık bu sürede, ama şartlar o zamana göre daha zor , birde okula gidecek 2 çocuk var.
Mesela bu ay 90k maaştan 75k sını okul ve arsa taksidine yatırdım, kızın doğum günü, akbil dolumu derken 7k para kaldı bana, 4k sını borsaya koydum para bitti şuan
4 ay daha aylık 45k ödemem var, sonrasında ailemi gönderir ben 1 sene daha çalışır biraz birikim yaparım diye düşünmüştüm, Araba almak için.
Kesin olan bir şey var şuanda ben bu işi kabul edip gideceğim yaza kadar ailem burada kalacak, yaza ev tadilatını oturabilir düzeye getirince onlar da gelecek. bu süre içerisinde kendime ek gelir modeli de yapmam gerekecek. Arsayı satacağım ama 5 yıl olmasına 1 yıl var, belki onu da gözden çıkarabilirim, şu ana kadar 7 ayda 210 k tl ödedim taksit olarak 5 ayı var bitmesine.
Bakalım hayırlısı olur umarım.