Anladım hocam, sistemi genel hatlarıyla kavradım.
Ancak açık konuşayım, bu işte uzun vadeli ilerlemek istediğim için baştan her şeyin net ve resmi olması benim için önemli.
İlk süreçte arkadaş statüsünde ilerlemek yerine, en azından aramızda yazılı bir işbirliği sözleşmesi olması ve yaptığım işin resmi olarak bir karşılığı olması
benim için daha sağlıklı olur. Portföyü sizin firma adına alıyorsam, o süreçte benim hukuki konumum tam olarak ne oluyor onu netleştirmek isterim.
Eğer bu konuları baştan düzgün oturtabiliyorsak, sahada aktif şekilde çalışırım ve uzun vadeli ilerlerim.
Hocam öncelikle danışmanın sadece arkadaşı oluyorsunuz ilk başta

Bu ne demek? Yani siz aslında bensiniz. Sahada ben bulunduğunuz şehirde ilan bulamam ama siz bulabilirsiniz. Sizin bulduğunuz ilanı ben giriyorum herşeyiyle ben ilgileniyorum. Ve gösterim gerektiğinde yine siz gidip gösteriyorsunuz. Aramızda sözleşmede yapıyoruz sizin söylediğiniz yer benim şirketime yetki alıp bulduğunuz portföy size aittir. Satıldığında muhakkat oranlar sabit şekilde paylaşım yapılacaktır.
Sistemin ilk zamanları dediğim gibi sadece arkadaşımsınız. Ben komisyon kazancını, müşteri adına zaten faturalandırıyorum. Sonrasında belirli bir zaman geçtikten sonra baktık kazanıyorsunuz, iletişimimiz ve güvenimizde tam diyelim seviye 5 emlak belgesinizin ücretini de ben ödüyorum ve size emlak belgenizi aldırıyorum resmi olarak artık danışman oluyorsunuz işte o zaman karşılıklı faturalaşmalara başlıyoruz.
Gelir üzerinden fatura bedeli düşülüp kalandan %40 pay size ait. Net hesapları yine detaylı anlatıcam