Malesef yanlış biliyorsunuz. O vergiyi sizden söke söke alırlar. Siz yurtdışından bir hizmet aldığınız zaman, evt Türkiye'ye vergisini ödüyorlar. Türkiye'nin bir süre önce çıkardığı kanunu hatırlayın; "Türkiye'de hizmet veren her kuruluş Türkliye'de bir temsilcilik açmak zorunda!"
Ve evet onların ülkesinde satış yapıyorsunuz. Sizin ürününüzü alıyorlar, siz oranın parasını cebinize indiriyorsunuz. Eğer vergisini ödemezseniz bir süre sonra fark edilirsiniz ve sitenize veya ödeme sağlayıcınıza bildirim gelir ve ödemelerinizi askıya alırlar, ya da daha da kötüsü vergi dairesinden bir ceza makbuzu gelir size.
Üçün birinimi alırlar, yoksa donunuza kadar mı alırlar bilmem. Fatura kesmek de vergi ödemek de sizin sorumluluğunuzda
Aynen Almanya gelicek oradan mektup gondercek bizim vergi daireside tamam kardesim ben sizin verginizi benim vatandasimdan tahsil ederim diyecek bizim vergi dairesi kapima ceza makbuzu gondericek

Hayatimda bu kadar aptalca birsey duymamistim daha once. Yukarda o kadar soru sordum nedense cevapliyamadin. Almanya benim takibimi nasil sagliyor beni hangi numara vatandas numarasiyla veya herhangi bir iz ile takip ediyor ve kendi sisteminde kayitli tutuyor ben onlarin vatandasi olmadan ?
Donumu almayi birak benim pirasanin sapini alir ancak.