hern0s adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben onlarin ulkesinde satis yapmiyorumki. Onlarin vatandasi gelip benden Turkiyeden satin aliyor. Almanya kim bana vergi kesecek? Boyle sacma birsey var mi ? Ben yurt disindan atiyorum bir dijital hizmet aliyorum buyuk firmadan. Gerek hosting olsun gerek baska birsey. Bu firmalar gelipde Turkiyeye vergi veriyormu ? Sanmam vermiyorlar. Onuda gectim Almanya beni nerden tespit ediyor benim orada vatandaslik kaydim kimlik no felan yoksa ? Bana vergiyi neye gore yaziyor neye gore sisteminde kayitli tutuyor. Almanya kapima vergi kagidi vs mi gondercek ? Sacma sapan seyler olcagini zannetmiyorumda ha diyelim oldu. 3 un 1 ini alirlar
Malesef yanlış biliyorsunuz. O vergiyi sizden söke söke alırlar. Siz yurtdışından bir hizmet aldığınız zaman, evt Türkiye'ye vergisini ödüyorlar. Türkiye'nin bir süre önce çıkardığı kanunu hatırlayın; "Türkiye'de hizmet veren her kuruluş Türkliye'de bir temsilcilik açmak zorunda!"

Ve evet onların ülkesinde satış yapıyorsunuz. Sizin ürününüzü alıyorlar, siz oranın parasını cebinize indiriyorsunuz. Eğer vergisini ödemezseniz bir süre sonra fark edilirsiniz ve sitenize veya ödeme sağlayıcınıza bildirim gelir ve ödemelerinizi askıya alırlar, ya da daha da kötüsü vergi dairesinden bir ceza makbuzu gelir size.

Üçün birinimi alırlar, yoksa donunuza kadar mı alırlar bilmem. Fatura kesmek de vergi ödemek de sizin sorumluluğunuzda