Verdiğim linkte anlattım detaylıca. Dijital ürünlerin ve saas platformların yaygınlaşması ile birlikte uluslararası anlaşmalar yapıldı uzun bir süre önce. Fiziksel ürünler ile karıştırılmasın, sadece dijital ürünler. Yani mesela Almanya'ya satış yaptınız, Almanya diyor ki; "Eğer benim ülkemde satış yaptıysan vergisini de bana ödersin!". işte Paddle ve diğer M.O.R servisleri diyor ki, sen Almanya veya diğer ülkeler ile uğraşma, ben senin fiyatın üzerine Almanya'nın istediği vergiyi eklerim ve senin yerine Almanya ile muhatap olurum diyor.
Dijital ürünlerde durum bu şekilde. Hatta Stripe bile daha yeni Lemon Squeezy'i satın alarak M.O.R desteği getirdi. Yani bu durum ciddi bir durum.
Ben onlarin ulkesinde satis yapmiyorumki. Onlarin vatandasi gelip benden Turkiyeden satin aliyor. Almanya kim bana vergi kesecek? Boyle sacma birsey var mi ? Ben yurt disindan atiyorum bir dijital hizmet aliyorum buyuk firmadan. Gerek hosting olsun gerek baska birsey. Bu firmalar gelipde Turkiyeye vergi veriyormu ? Sanmam vermiyorlar. Onuda gectim Almanya beni nerden tespit ediyor benim orada vatandaslik kaydim kimlik no felan yoksa

? Bana vergiyi neye gore yaziyor neye gore sisteminde kayitli tutuyor. Almanya kapima vergi kagidi vs mi gondercek

? Sacma sapan seyler olcagini zannetmiyorumda ha diyelim oldu. 3 un 1 ini alirlar