Rigobert adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nesimi'nin ölümünü araştırın isterseniz
Şimdi öğrendim üzüldüm ne yazık ki. Allah rahmet eylesin.

Tarihte hakikati söyleyen pek kişi ne yazık ki böyle halk tarafından anlaşılamadığı için zulüm görmüş.
Vefat şekillerindeki hikmeti Allah bilir tabi.

Aşk hangi insanı sarhoş etmemiş.

Alıntı
"Ene'l-Hak" (Ben Hakk'ım) sözü, 10. yüzyılda yaşamış ünlü mutasavvıf Hallâc-ı Mansûr (858-922) tarafından söylenmiştir. Bu ifade, tasavvufta kişinin nefsinden arınıp Hakk (Allah) ile bir olduğu "vahdet-i vücud" (varlığın birliği) makamını anlatır; "Ben yokum, Hak var" anlamında, aşk sarhoşluğuyla dile getirilmiş mistik bir ifadedir.
Halk arasında en bilindiği Hallacı mansur.
"Enel hak" demiş ve idam edilmiş

Vahdet.. kavramakta zorlandığım enteresan, muazzam bir şey gerçekten.

"Ete kemiğe büründüm, Yunus diye göründüm" -Yunus Emre Hazretleri
"Topraktım ot oldum, kuş oldum, insan oldum, sonra da ışık olacağım." -Hazreti Mevlana

la mabude illallah
la maksude illallah
la mevcude illallah
la galibe illallah
la ilahe illallah

Belki de başka bir şey demek istediniz bilemedim.

Benim algıladığım ile bi başkasının algıladığı farklıdır. Tek bir söz kaç manaya gelir.
Demişler ya İnsan kendinden bilir işi çıkar kendini aradan çıksın ortaya yaradan..

Çıkartamamış olanlar işi yokuşa sürmüşler, fitne de Allah'tan yine tabi.

"Süt çocuğuna bulgur verilmez, dişi kırılır demişler." sözünü daha yeni yeni kavrıyorum mesela.
Sırrın ehline verilmesinde de bi sebep varmış. Diğer türlü aklı fikri bulandırmak iyi değil. Ameli bozar, günaha sokar.

Tabi şimdilerde saidi nursi risalelerinden ve mevlananın mesnevilerinden hakikat deryası akıyor ancak yine de herkes nasibini alıyor.

Doğruyu ve hakikati ancak Allah bilir ve tektir. Değişmez.
İnsan şunu bunu bırakıp kendi yoluna bakmalı. Bu ikiliktendir bütün dertler zaten.
Ya hayır söyle ya sus demiş peygamberimiz. Bilmediğimizi bilmek, susabilmek kıymetli gerçekten.