Hocam dediğinizde haklısınız fakat şöyle bir durum var, hiç bir borsada 5-10 bin dolar alım ile RAY in fiyatı %20 %30 fırlamaz ben 2-3 senedir kullanıyorum midas ı hiç Boyle bir sorunla karşılaşmadım çok fazla altcoin alıp sattım... kaldı ki RAY in grafiği midas kripto üzerinde 35 lere çıkmadı global fiyat gösterdi grafik... ekran resmini alım yaptıktan 10 dakika sonra aldım zaten grafik ekran görüntüsünü
Hocam, sistem şöyle işliyor. Her borsanın kendine göre bütçesi var ve bu bütçeyi market maker botlara veriyorlar, botlar diğer piyasalara bakarak genelde al/sat dengesini ayarlıyor, ama midas bir binance değil, binance kadar volume u yok yani sizin 900 bin tlniz marketi anlık pumplatacak güce sahip olmuş, böyle durumlar oluşmasın diye 2 seçeneğiniz var. Ya büyük, düzgün bir borsa kullanacaksınız, ya da balina(!) oldugunuz borsalarda taker değil maker işlem açacaksınız, hem komisyon daha düşük olur hem de yazdığınızın bir kuruş fazlasına satın almazsınız. Burada borsanın herhangi bir suçu yok, ama içinizi rahatlatacaksa eğer ki 39.5a falan satış emri koyan kullanıcılar varsa ve hepsi bot değilse birkaç tane insanı mutlu etmişsinizdir.