Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sen nasil guzel bir insansin cok tsk ederim,
Bir seyi coki net anladim.
Ben varanti sadece piyasa yapici alir saniyordum senin dediklerini okuyunca anladim.
Kisacasi bir varant piyasa yapici 11 den aliyor 14 satiyor, ama ben 13 satma girersrem biri gelip benden alma sansi yuksek yani. Tabi gelen alan olursa.
Peki sunu merak ettim, piyasa yapici 14 kurustan satarken bende mnax 14 kurus limit girersem sayet, biri varant aldiginda piyasa yapicidan mi yoksa benden mi alir? Bunu merak ettim. Biri cekmek istediginde benim 14 kuruslugu cekme ihtimali olabilir mi?

BU arada son silem dedigini anladim yani biri o fiyattan almis ama piyasa yapicidan mi veya baskasinda n mi bilmiyoruz seklinde anliyorum.
Sence varanti satmak iostersem en guvenli yok piyasa yapicinin 1 kurus altina koymak midir? Yoksa ayni 14 kurusa koysam benden satin alinir mi? Mantiken piyasa yapici dan alinir diye tahmin ediyorum bilmiyorum
Aynen, alış 11 de satış 14 te ise sen 13 e girersen, herhangi bi alıcı almak istersen ilk seninkini alır senden daha aşşağıya koyan olmazsa.

İstersen sen 14 e satış yazabilirsin ama senden önceki yazılmış emirlerin arkasında bekler senin emrin, önce diğerleri satılır sonra sıra sana geldiğinde seninki satılır. piyasa yapıcı vs fark etmez,kim emri önden verdiyse onunkini alırlar ilk. Piyasa yapıcının lotları genelde düz rakamlardır. Piyasanın derinliğine göre 100.000- 200.000 -300.000 civarı emir girerler. Hissenin hareketine göre veya varantın değerlerine göre, emirleri silip değiştirirler. Onları yapanlarda sen ben gibi çalışan elemanlar. Bazıları otomatiğe bağlamıştır belki ama çoğunluk ilgili firmanın elemanları giriyor emirleri.

Varantı satmak istersen emir verip beklemen en iyi yol, alıcılar genelde alta emir giriyorlar. o yüzden en iyi alıcıya satmak istersen %5-10 civarı aşşağıdan vermen lazım, hatta 0,01 gibi rakamlarda %40-50 civarına çıkıyor bu olay.