KemalSen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet çıkabilirsin, o yüzden pozisyonlarını ve teminatını ona göre ayarlayıp girmelisin viopa, Ben yıllardır viopta işlem yapıyorum hatta işlemlerimin çoğunu halen viopta yapıyorum. Genelde 1-3 kaldıraç arasında gider gelirim. Bırak 8-9 kaldıraçı, 4-5 kaldıraça bile çıkmam.

O yüzden riskini analiz edip girmen lazım. Teminatın bittiğinde eğer ertesi gün saat 3 e kadar teminat eklemezsen pozisyonunu kapatırlar. Firma çok, osmanlı, info, gedik, a1cap, bulls, colendi, marbaş,meksa, global, midas ta viop varmı bilmiyorum bi araştırman lazım eğer varsa midastanda işlem alabilirsin ve daha bir sürü kurum var isimleri aklıma gelmeyen.

Kemal Sen hocam yardiminiza ihtiyacimiz oldu yeniden.
Hocam varant hastaligina yakalandim ve 1 haftadir ne nedir yapay zeka ile yatip kalkiyorum. En temel seyleri varanti alirken neye dikkat edecegimi cok iyi biliyorum.
Anlamadigim 1 sey var onu size sormak isterim.

Simdi ben 31 sabahi Ulker aldim 9 kurustan. o gun %4.71 cikti bugun %0.76 dustu.
Anlamadigim olay ekran goruntusune bakinca sistem benden bu varanti 11 kurusa aliyor dolayisiyla ben 6100 lira bir para aliyorum ki bu %20 ustu kar demek ama neden panelde bugun ku gelir 1670 ve tum gelirim 2738. Bu fiyat ancak varanti 14 kurustan satarsam alabilecegim bir para ama boyle bir sey soz konusu degil. Piyasa yapici alis fiyati belli. Neden boyle yaziyor anlamadim.

Ikincisi bu varantta 3 fiyat var biri alis biri satis birde buyuk 0.14 yasan varant fiyati. Simdi cizelgede yesil cizgiler benim anladigim piyasa yapicinin vatanti sattigi fiyatlar olarak dusunuyorum. Sanirim son fiyat olarak gozuken kisim piaya yapicinin hangi fiyattan sattigi. Anlamadigim basit sey ben 9 kurustan alip 11 kurustan satiop %20 civari kar ederken neden sistemde sanki 14 kurustan satabiliyormusum goro kar gosteriyor? Bir fikriniz varmi hocam? Eger varant konusunda cok hakim degilseniz lutfen bunu varant hastasi bir arkadasiniza sorabilir misiniz.

BU arada varant alicaksam volatalitesi suduk deltasi 25 dilan ozellikle tetasi az olan hisseleri ucuzdan almaya calisiyorum. Cunku oynaklik yukselince piyasa yapici varanti patlatabiliyormus bunuda HV diye bir indicatorler hissenin gercek oynakligina bakip ona gore varant alirken dikkat etmemi onerdi yapay zekam. Birde su var Tetayi varant fiyatina bolunca yuzdesel erime cikiyor mesela ulkerde cok hisse oldugu icin erime cok fazla %4 gibi sahol almak istedigimde tetasi az daha yuksek olmasina ragmen erimesi %1.5 filandi teta/varant fiyati. Ogrendigim en temel sey, serimesi az olan hisselere bakmak eger kisa vade hemen 1 gunde satacaksak delta ve kaldiraci fazla olana yoneliyorlar vs. Bu arada piyasa yapici alim satim makasida bir hayli fazla.

Yukaridakileri dogrumu anladim hocam ozellikle ilk3 paragraf o yesil cizgi grafik varantin satis yani piyasa yapicinin sattigi cizelge olmasi lazim

Cok tsk ederim neden bu kadar kazanv var anlamiyorum satarkende 11 den aliyor .