Bahsettiğiniz bu sansürsüz cihazların tanıtımını nasıl yapacaksınız? Yazdıklarınızın neresinde rekabet kurulu kararlarına geleceksiniz, neresinde Btk nın internet servis sağlayıcı olmak için gerekli şartnamelerinden bahsedeceksiniz diye bekledim ama hiçbir yerinde bu hususları göremedim. Bahsettiğiniz bu "sansürü durdurma" yüzlerce işletmecinin aklına gelmedi mesela sizin aklınıza geldi

Google da bile aradığımda onlarca sonuç çıkıyor bu mevzuya dair. Hayal kurmuşsunuz saygım var ama biraz daha realiteye yakın yorumlarınız olduğunda ciddi anlamda ben de yorumlarımı yazarım.
https://kurumsal.btk.gov.tr/yetkilendirmeler
Mesajı yazdığım an itibariyle "Toplamda 417 işletmeciye ait 782 adet yetkilendirme bulunmaktadır. " diyor. Sizin bu 417 firmadan farkınız nedir mesela?
Yazdığınız diğer mesaja baktım, diyorsunuz ki teknik kısmı beni alakadar etmez zaten Telekom hallediyor. Peki size bir soru, öyleyse neden onlarca işletmecinin kendine ait veya anlaşması olduğu harici bir teknik servis hizmeti var? Demek ki her şeyi Telekom halletmiyor veya bu şekilde olmasının sebepleri var. (Burada hiç teknik tarafa girip mesajı boğmayacağım)
Mesela demişsiniz ya işte şurada stajer çalışacak, ofis yok her şey remote vesaire. Bedava verseniz önünden geçmeyeceğim (bir müşteri adayı olarak söylüyorum) bir servis sağlayıcı tarif ediyorsunuz. Güven her şeyden önce gelir, sabit bir adresiniz, sabit kanallarınız olmadığı sürece bu işte başarılı olmanız hele de tarif ettiğiniz iş modeli ile abone bulmanız veya bulduğunuz aboneyi elinizde tutmanız imkansız. Müşteri arıza yaşadı, Telekom çözümü noktasında biraz yavaş davranıyor, ne diyeceksiniz müşteriye "bizlik değil Telekom ile ilgili" mi?

) Aynen, o da anında E devletten iptal başvurusu yapıp başka işletmeciye geçecek yine E devlet üzerinden.
İsim vermek istemiyorum bir forum sitesi var orada daha önce internet servis sağlayıcısı kuranların deneyimleri var. Birkaç ayda nasıl battıklarını da anlatıyorlar mesela. Müşteri hizmetleri dediğiniz şey sadece arıza kaydınızı aldım Telekom a ilettim bizden çıktı demek değil. Bunu idrak ettiğinizde bu işlere niyetlenin derim ben. Ayrıca rekabet kurulu sitesini ziyaret edin, bu işlere dair yüzlerce kararı var. Biraz inceleyin fikir oluşur.
En küçük ölçekte kurguladım fikri ileride sermayenin daha fazla olması durumunda daha farklı düşünürüm ama şu anki imkanlarla bu şekilde kurguladım. Şu an elde olan parayla ne yapabilirime göre düşündüm.
Sansürü durdurma konusuna özellikle araştırma yaptım, yani gördüğüm bir yasaklılık yoktu. Network tarafında DPI olmaya, varsayılan DNS ise ESB ve BTK engellerini döndürecekti ama müşteriye verilen cihaz içerisinde bulunan yazılım ile DPI circumvention yapacaktı.
Teknik destek konusnda routerlarda basit düzeyde uzaktan komut gönderme, arıza durumunda eldeki stoklardan yeni router gönderme vb. imkanları olacak. Teknik çoğu soru zaten müşteriden kaynalı, asıl sorun üst sağlayıcıyla alakalı bir sorun çıkınca ne yapacağımız bu durumda abone kaybederiz evet ve müdahele edemeyiz TT altyapısından ve TT DSLAM / Fiber Pop noktalarından geçtiğinden müdahele etme imkanımız olmaz. Resmiyette bir LTD var bu sektör üzerine üzerime, resmi adresi evim olarak gözüküyor. Ofis yok, ofis kirası ödemek istemiyorum şu anki rahat diye, olsa olsa tabelası olan apartman dairesi olur kısa vadede. Bizde herşey dijital, dijital abonelik üzerine gidilecek işte. Ama dedikleriniz çok doğru.