Merhaba, 17 yaşında bir türk genciyim. Hayata artık katlanamıyorum, ailem işsiz emekli maaşları var ve küçük şeyler yapıyorlar, benim zorla okumamı istiyorlar akraba baskıları yüzünden meslek liselerine gidemedim. Hayatımın tüm gidişatını bozdular, geçinmek için kendim ufak çaplı işler yapıyordum. Artık yaşama zevkim kalmadı, geceleri uyuyamıyorum. Yattığım yerden kalkacak halim bile olmuyor, eskiden uğraşıp 5 10 kuruş kazandığım şeyleri de yapamıyorum. Hayatta her şey daha ne kadar kötü gidebilir bilmiyorum, sınavlarım var çalışamıyorum. Yakında sattığım bir hesap için icra yollayacaklar büyük ihtimal ve buna annemde dahil olacak, artık evdeki seslere bile katlanamıyorum hiç bir şeye karşı tahamülüm yok. Hayat böyle nereye gidecek hiç bir fikrim yok, sadece dünyaya geldim ve kendim çırpınmaya çalışıyorum. Yardım etmek isteyen, bana istanbul içinde iş ayarlayabilecek birisi varsa o da olur kabulüm. Boktan geçen bir hayatım var, tüm hayatımı heba ettim. Sadece dertleşmek istedim birileri yazmasa bile sadece içimi dökmek istedim.
Elbet tabii… Uzun süredir bu tarz
anlamlı konular görüyor ve
garip hissediyorum. @CheaperSMM; şimdi burada yazılanları ya kâle alırsın ya da bu konuyu açtığınla kalırsın,
karar senin tabii ki.
Bir gerçek var ki, o da “
Coğrafya kaderdir” deyimini bize yansıtıyor, hatta
görsel bir çerçevede bizzat tanıklık ediyoruz. Senin durumunda bu
tükenmişliğinin ve
kaygılarının bir anlamı mutlaka var, ancak o anlamların üzerine gitmek seni baymış gibi bir havaya sokuyor anlaşılan. Sana birkaç özlü tavsiye vereyim; şahsen ben her daim kendimi
kötü hissettiğimde uygularım. Tavsiyem: Akşam saatlerinde, yağmur kısmen yağıyor olsun. Şiddetle tavsiyem, çim ve bitki örtüsü olan bir şehirde etrafında adımlarını at, yürümeye devam et. Ancak yavaş ve nefes alarak, o mükemmel havayı içine çekerek yavaş ve emin adımlarla etrafa bakarak ilerlemeye devam et. Bunu ne kadar arzu ediyorsan devam ettir. Etrafına bakarken her adımında şu anki durumunu düşün, ardından bu düşünceden hemen sonra geleceğe ufuk aç, bak, incele, analiz et, gelecek odaklı düşüncelere dal. (
Bu sana acayip zor gelse de denemeye devam et.)
Tüm bunları yaparken güzel
anneni ve yakışıklı
babanı da hayal et. Gelecekte senin onların
yanında olduğu bir zamanı hayal et. Arzu ettiklerine kavuştuğunu, şu anki bıkkın ve bitik tavrından uzaklaştığını hayal et. Bunları yaparken mümkün olduğunca etrafa bakmaya devam et, ancak insanlara değil. Çevre faktörlerini daha çok incele ve bakmaya devam et.
Otların üzerinden damla damla akan ve sanki yavaş çekim yapılmışçasına etki bırakan o su damlacıklarına odaklan.
Havayı hisset, soğuk olma durumunu, elini cebine at, ısıt ve o sıcağı hisset.
Tüm bunlar bir hakikati ortaya çıkaracak:
Sen hayattasın!
Bir insanın hayatta olma durumu çok ama çok nadir bir yapıdır. Dünya’da altı üstü 8 milyardan fazla insan mevcut. Peki ya henüz
gelmemiş olanlar?
17 yaşında mükemmel
genç bir
delikanlısın. Hayatının sadece paradan, alım gücünden veya yapay durumlardan ibaret olmadığını anladığın an, her konuda zengin olmayı da bir şekilde başaracağına sonuna kadar
inanıyorum.
Benim o yaşlarımda “
Keşke yapsaydım.” dediğim bir ton unsur var. Ancak geçmiş geçmiştir. Günü yaşamak, bilhassa geleceğe odaklanmak, işte asıl
hakikat budur. 😊🙌