Yazdıklarına bakılırsa önce sağlam bi dayağa ihtiyacın var
Hayattasın sağlıklısın ailen var ve daha reşit bile değilsin.
Memleketin %90'ı bahsettiğin süreçlerden geçerek biryerlere geliyor . hayat herkese gel yerin hazır demiyor . dik duracaksın çok çalışacaksın sabır edeceksin inanıyorsan tevekkül edeceksin gerisini Allah'a bırakacaksın . Pes edip şikâyet etmeyi, akşama kadar yatıp fırsatın ayağına gelmesini bekleyenlere bırakacaksın.
Allah yolunu açık etsin
Teşekkür ederim.
14 yaşında internet üzerinde kendi harçlığımı çıkarmaya başladım. İki sene sonra birkaç ise girdim çıktım düşük paralara elektrikli bisikletle götür getir yaptım. 18 e girdiğimde ise a2 ehliyetimi çıkarıp kuryeliğe başladım. Yaşıma göre çok güzel paralar bırakıyordu. Sonrasında iki yıllık bir bölüme geçtim ve bir yandan Yemeksepetinde kuryeliğe devam ettim. Şu anda da kpss serüvenine başlamış durumdayım. Haftada 3 gün çalışarak asgari ücret çıkarıyorum. Kimseye minnet etmeden istediğimi yiyorum içiyorum. Üstüne derse de vakit ayırıyorum. Evet kaza da yaptım evde 20 gün yattigim da oldu fakat bu yaşlarda yapılabilecek en kazançlı iş budur. Bana da harçlık verecek, maddi anlamda güvenebileceğim kimse yoktu. Her ne kadar şu anda bu iş biraz daha maliyetli olsa da 18 e girdiginde ehliyetini çıkarırsan en azından esnafın yanında başlayıp sonrasında vergisiz şirketsiz çalışma usulü Yemeksepetinde geçebilirsin. Bir Doğu ilindeyim ve burada bile kendini zorlayıp günde 12 saat çalışarak 80 bine yakın bir gelir elde edebiliyorsun. Ama unutma bu iş geçici bir iş. Sermayeni biriktirip kendi işini kurmanı sağlayacak bir basamak olarak düşün. Olur da bu işe girersen ekipmanının sağlam olsun ve çok çok dikkatli ol. Umarım en kısa zamanda bu buhrandan kurtulursun dostum.
Çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi 18e kadar yapacak bir şeyler bulamazsam geçici bir iş olarak kuryelik yapmayı düşünüyorum, ileriye yönelik birikim yapıyorum.