Selamlar,
Aile bireylerinden dolayı adıma gss borcu yansımış, yani ailen çalışıyor ben çalışmıyorum diye her ay 1900 küsür ödeyeceğim sanırım.
Ancak ailemle benim bir bağım yok ikametim farklı yerde itiraz hakkim bulunuyormuş tekrar gidip gelir testine girsem sonuç degişirmi? Çünkü ailemle yaşamiyorum ailemin geliri ile beni niye aynı kefeye koyuyorlar 27 yaşında bir bireyim? Uip tarzı işkur programlarina kariyer kapisindan işlere başvuruyorum kpss puanim olmasina rağmen ya yedek ya hiç çıkmıyor işsiz yerine çalışmiyor şeklinde sistemde çıkıyor sanirim.
Daha önce gidip deneyen varsa bilgi aktarirsa sevinirim.
gss borcu aile ile alakalı bir durum değil, üniden mezun olduktan 1-2 yıl içinde veya okumamışsan askerlik hizmetinden sonra gss borcu yansımaya başlıyor. Sigortalı olmadığın için devlet sağlık hizmetlerinden yararlanabilmen için zorunlu olarak Genel Sağlık Sigortası yapıyor. Bu borç için gelir testi yapılıyor, ailenin geliri asgari ücretin 3' te 1' inden az ise bunu devlet karşılıyor. Bireysel gelir testi diye bir şey yok evlenmediğin sürece anne baba kardeş çekirdek aile ile bir sayılıyorsun.
İtiraz etsende gelir testi aile üzerinden yapılıyor sonuç değişmeyecektir.
Uip den ümit beklemek yerine normal bir iş aramak daha mantıklıdır. Uip de sonuç olarak 10 aylık bir program 10 ay sonra yine işsizsin.