Herkese merhaba, bir soru sormak istiyorum. Durumumu anlatayım, hayat tecrübelerinize göre bir fikir verirseniz çok sevinirim. Şu an 19 yaşındayım, mezun durumdayım. 5 senedir yazılım ile uğraşıyorum, 2 yıldır da evden freelance çalışıyorum. Mobil uygulama geliştirme yapıyorum ve birkaç yurt dışı firmaya danışmanlık veriyorum. Sıkı çalıştığım aylarda iyi de kazanıyorum. Bir süredir hedefim yurt dışında üniversite okumak. Türkiye şartları ortada (bunu kötülemek amaçlı yazmıyorum kyk borçları, yurt sorunu, hayat pahalılığı... Aynı şartların yurt dışı için de geçerli olacağının bilincindeyim.) Aileme Almanya ya da İspanya'da üniversite okumak istediğimi söyledim. Bunu kötü karşılamadılar, fakat orta sınıf bir ailem var. Bunu karşılayabilseler de benim de çalışmaya devam etmem gerekiyor. Ailemin önerisi şu: Ankara'da bir ev alıp kirasız oturmam, çalışmaya devam ederek sadece geçim giderlerimi karşılamam ve Ankara'da okumam. Yurt dışı süreci için gerekli araştırmaları yaptım, dil okullarıyla konuştum; Almanca ve İspanyolca için. Fakat ailem buna biraz soğuk bakıyor. Ulaşım açısından yalnız olacağım için "Hastalansan ya da bir sey olsa sana ulaşamayız" diyorlar. Ben de artık kendim bir seyler yapmak istiyorum. Sonuçta hayat hep ailemin koruması altında devam etmeyecek. Düşünmekten, araştırmaktan kafayı yiyeceğim. Forumdaki herkes bir hayat yaşıyor hayat tecrübelerinize göre bana bir fikir verseniz, bu ne olurdu?