Merhaba forum, yazılıma dair hiçbir bilgim yok. Sıfır kod bilgisi ile elimdeki domainleri değerlendirmek için bazılarını projelendirdim.
cvfive.com - ai tabanlı cv maker, ayrıca maaş hesaplama, kabul yazısı, istifa mektubu oluşturucu gibi özellikleri de var. ödeme sistemi dahil her şeyi bağladım, canlıda çalışıyor. seo kısmına çok çalıştım.
motortamiri.com - tüm şehir, ilçe, marka ve arıza bazlı seo sayfaları ile 12.000 sayfalık arıza lead toplama sitesi. şimdiden birkaç lead düştü bile.
futgpt.com - web tabanlı ai destekli futbol bilgi oyunu. her gün 4 kategoride 10'ar yeni soru geliyor. hesabınızı oluşturup ya da google ile bağlanıp streak yaparak ekstra xp kazanabiliyorsunuz.
osmanlicasozluk.com - adıyla sabit, şu an için 8.000 kelimelik bir arşive sahip. 40.000 kelime hedefliyorum. ciddi bir seo çalışması yapacağım.
yakineczane.com - bulunduğun konuma en yakın eczaneleri görebileceğin, nöbetçi eczaneleri öğrenebileceğin basit bir site. domain iyi, çok fazla il ilçe hastane bazlı sayfası olduğu için gösterim almaya başladı bile.
Hepsini bu ay içinde bitirdim. Dolayısıyla eksiklerim var. Elimde başka projelendirebileceğim domainler de var, buradaki tecrübelerle onlara yöneleceğim. Yapıyoruz dursun, belki kıpırdayan olur.
Yorumlarınızı bekliyorum.
Merhabalar, öncelikle başarılar dilerim;
cvfive haricindeki alan adları gayet iyi, projelendirme aşamasında iyi bir içerik planlaması yapılırsa potansiyellerini kullanabilecek noktaya geleceklerdir.
Eksiklerinizin olduğunu bilmeniz ve yazılıma dair hiçbir bilginiz olmadığını söylüyor olmanız iyiye işaret, bu demektir ki hiç bilmediğiniz bir alana giriş yaparak mevcut yazılım bilginiz ile 'profesyonel' anlamda para kazanmaya çalışmayacaksınız; maalesef bunu yapanlar var.
Projeleri değerlendirecek olursam; bunlar tam anlamıyla projelendirilmiş değiller, domainlere altyapı/framework/tasarım yüklemek ve birkaç içerik girişi yapmak projelendirmek değildir hocam, öncelikle bu noktada anlaşmak gerekiyor. Bunlar, 'html editing-giydirme' ve 'framework setup' gibi küçük işlemlerdir; bu yüzden projelendirme yapılmış sayılmaz. Ayrıca, SEO konusuna hiç girmeyeceğim çünkü yazılıma dair hiçbir bilginiz olmadığını söylemiştiniz.
Yazdıklarım size biraz sert/harsh gelebilir ancak size yalan söyleyerek—boş yere överek size ve piyasaya kötülük yapmam istemiyorum çünkü insanlar hayatlarını bu sektörden idame ettiriyorlar, genel değerlendirmem bu şekilde olacaktır; saygılar, sevgiler. İyi çalışmalar dilerim.
Not: Kendinizi geliştirdiğiniz, gerekli eğitimleri aldığınız durumda yeniden değerlendirme yapabilirim, isterseniz.