KemalSen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bistte yabancı pek olmadığı için yurtdışı piyasalar vs bizi eskisi gibi bağlamıyor, zaman zaman bi korelasyon oluyor ama öyle kaale alınacak kadar değil.
BTC çökerken biz ralli yapıyorduk birkaç ay önce, ABD yataya sarmışkende bizimki çıkıyordu. Yani TR borsasını kendi özelinde değerlendirmek lazım.

Faiz artışı olduğunda muhtemelen bankalar toparlanmaya başlayacaktır ilk satışı atlattıktan sonra, çünkü şuan faiz artışı fiyatlanıyor zaten, fiyatlara girdi yani. Olaya böyle bakmak lazım.
Borsayı etkileyen en önemli olay belirsizliktir. Piyasalar belirsizliği hiç sevmez. MB bugün çıkıp deseki 0,25 faiz arttıracağız, Bankaları almaya başlarlar bence.

Uzun veya orta vadeli hisse alınıp taşınacaksa riskli değildir aslında buralar maliyet yapmak için güzel yerlerdir, zaten piyasada pozitif hava esmeye başladığında hisseler bu fiyatlarda olmazlar.

Ama yok ben al sat yapacağım dersen o zaman işler değişir ve bakış açısınıda değiştirmek gerekir. Elimde long yönlü hisselerde var short yönlü endex kontratlarımda var. Ama long yönlü ağırlıklarımı arttıracaksam eğer, ilk ibare altta grafiğini atacağım endexte düşenin kırılması olur, 2. artışıda yatay 13.400 ün kırılmasıyla yaparım. Ben tradelerimi dibi bulmaya çalışarak değil, alım gelmiş olan bi entrumana sonradan katılarak yaparım.

Tepede oluşan obo formasyonunun ve altta oluşan ve kırılan üçgen formasyonunun muhtemelen hedeflerinide kesik çizgiler halinde belirttim. Bu seviyelere gelir veya gelmez onu bilemem, benim işim oyun planı yapmak.

Hocam elinize saglik
Ali Persembenin kitabini okudum ve Emrah LAfciyla yaptigi 15 yyini izleyip kendimi gelsitirmeye calisiyorum. Sizin elinize su dokemeyiz ama sizin attiklarinizdanda ogrenmeye calisioyrum.
Simdi oncelikle alim icin 13408 bekliyorsunuz veya dusen trend yani direnc cizgisinin yukari dogru kirilmasini bekliyorsunuz bu da 13000 civari bir fiyat yapiyor.Bunu net anladim diye dusunuyorum.

Yalniz sunu anlamadim:
Sanirim burda obo ve ucgeni tamamlayarak gelebilecekleri seviyeleri cikardiniz. sanirim bunlarda tamamlanirsa alinir diyorsunuz dogrumuyum bilemedim. Aurica hesaplamayi nasil yaptiginizi bilmiyorum.
Tepede oluşan obo formasyonunun ve altta oluşan ve kırılan üçgen formasyonunun muhtemelen hedeflerinide kesik çizgiler halinde belirttim. Bu seviyelere gelir veya gelmez onu bilemem, benim işim oyun planı yapmak.

Yapay zekaya sorunca sunu verdi:
Burda obo hedef ve ucgen hedefte 2 farkli alim yerimidir?
Bu hesaplama dogru mudur?
Bilgilendirirseniz sevinirim.