seo hiç bir zaman bitmez, bilgisi temel ve temel altı olanlar ya seo çıktı bitti gitti diyor, hepimiz işin ticari tarafında olduğumuz için para hırsı her zaman gözü bürür ama madem parayı seviyoruz niye parayı elde etmek için seo tarafını anlamak istemiyoruz?

Şimdi bahane olarak ai'e sürekli suç atıyorsunuz gözünüz kör olmuş sanırım tr deki en iyi seo uzmanları dahil bunu bilir seo sadece evrilir ve evrilmeye gelişmeye her zaman açık bir alandır.
Oda yetmez teknoloji alıyor başını gidiyor bu kadar modern teknolojik bir çağda sence 2009'dan kalma abuk subuk seo yöntemleriyle kendinize seocu da demeyin ai konusuna gelirsek zaten işini bilen adam ai kullanıyorsa bilin ki zamandan tasarruf + ticari stratejilerin geliştirilmesi uygulanması konusunda aşırı katkısı var.

Siz ai kısmını öyle bir kafaya takmışsınız ki 10 yıllık sitesiniz işte ne yaptın abi 10 yıllık domainim ben daha güvenirim senden de 10 kat öndeyim

Ama kardeşim sen uygulama kısmında eksiksin her konuda eksiksin her konuda eksik olursan 5-6 aylık site seni piyasadan siler atar aradan 10 yıl geçer o adam en otoriter olur senin sitenin 20 yaşı olur ama o 10 yıl olan siteden 10 yıl geride kalırsın anlamak isteyen çok iyi de anladı beni.

Seo sadece onu veya bunu yapsam yeterli olur dedikleri türden bir terim değil bu genel olarak zaten hangi alanda hangi sektörde nasıl öne çıkacağını belirleyen faktörler

Atıyorum x bir sektörün var marka potansiyelin var marka isminden dolayı bile bir otorite sağlama gücü var

Sen şimdi diyelim marka ismi olarak çok güçlü bir isme sahipsin
1. alan adını da aldın
2. satış veya lead almak için strajejilerini en iyi şekilde oluşturdun
3. güvenilir kaynaklardan önerildin
4. ads/meta en potansiyel şekilde biçimlendirdin
5. sektörüne harcaman gereken paran da hazır

yani eksik olduğun her anı olayı kurgulayıp analizlediğini zannettin peki neden ben 1. değilim de ahmet hasan bilmem her anahtar kelimede 1. kelime de diyorsan işin ucu hep arama niyetinde gizlidir.

Ben şimdi kardeşim diyorum ki google'a en iyi çikolata markaları veyahut türkiye nin en iyi çikolata markaları şeklinde arama niyetimi belirtiyorum

ne demiştik ben neden 1. değilim de ahmet hasan bilmem ne her anahtar kelimede 1. hep.

Hemen sonuçlara dönelim:
gördüğünüz gibi en iyi çikolata markaları yazdığımızda bu sitenin snippet aldığını görüyorum yani 0. sıra bu demek oluyor ki arama niyetini en anlaşılabilir şekilde karşıladığını görüyoruz

Ve o arama sonucunda gördüğümüz sponsorlu reklam
Buradaki arama niyetimizin çoğunluğuuuu bilgi amaçlı arama niyeti olarak geçer unutmayın gelip demeyin ya kardeşim ticari niyette taşıyor baksana adam en iyi markaları karşılaştırmak istiyor
ucu açık görünebilir yanılmayın birisi sana gelip en iyi çikolata markası (niyet belirtme) nedir veyahut hangisidir (ticari karşılaştırma) o yüzden tek başına bilgi niyeti taşır ancak ki dersem kaliteli çikolata evet o zaman ben çikolata almak istiyorum ama kaliteli olanından bunun için bana başka bir listeleme gelir burada gördüğümüz konu en iyi çikolata markası yazınca karşımıza en belirir öğrenmemiz gereken net cevabı bu site veriyor.

Şimdi arama niyetimizi daha geniş tutmak için türkiye nin en iyi çikolata markaları dersem türkiyedeki tüm çikolata markalarının arasında hangisi en iyisi bunu öğrenmeye ve doğruluğunu anlamaya çalışıyorum hemen sonuçlara girelim

Evet ne kadar garip dimi ulen aralarında ne fark var demeyin verdiğiniz cevap ne kadar iyiyse ilgi ve alaka seviyesi var demektir yani en iyi çikolata markaları ile türkiyenin en iyi çikolata markaları yazdığım zaman alınması gereken cevap aslında gene aynıdır sadece niyet farklıdır birisi bilgi amaçlı diğeri hem bilgi hemde ticari niyet taşır

Türkiyenin en iyi çikolata markaları evet hem bilgi hem ticari niyet taşıyor çünkü buradaki eylem bir ülke ismi taşıyor velhasıl ülke ismi geçmeden aratınca neden ticari niyet taşımıyor da ülke ismi yazınca ticari niyet olma ihtimali olabilir bunun arasındaki farkı anlat

abicim senin önce bir bilgiye ihtiyacın var almak istediğin cevabı o siteden aldın ve o cevaptan tatmin olup seni öğrendiğin markanın çikolatasını satın almaya itebilir aklının bir köşesinde yer alabilir.

Burada ben bilgiyi zaten en iyi çikolata markaları kısmında öğrendim ama çikolata alma ihtimalim yüksek değil sadece öğrenmek için zaten bunu yazıyorum ama Türkiye nin dersem ben kendime özel şeyler arıyor olabilirim zaten cevabı aldım çikolata alma ihtimalimde varsa orada belki satın alabileceğim bir kaç sitede olabilir dimi?

ama anlamanız gereken konu çikolata değil neden senin en iyi cevabı veremediğindir

Daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama sanırım türkiyenin en iyi çikolata markasını öğrenmek istiyorum markaları pek bilmiyorum en iyi denilen bir kaç şey gördüm ama buraya bir bakayım belki fiyatı da uygundur belki de umduğumdan daha iyisi de çıkabilir dur sipariş edeyim

niyet niyet niyettt....

Burada varılmasın gereken konu senin suç attığın ai senin işlerini aşırı ciddi kolaylaştırma potansiyeli var ama sen gelip yok abi ben ai'Den milyar kat iyiyim niye ai kullanayım ezik misiniz cart curt bilmem ne delirtmeyin adamı sektör fark etmiyor şunu kabulleneceksin oyunu ya kurallarına göre oynarsın yada yok olmaya mahkum olursun, ekmeği daha çok kazanmak için çabalıyorsun takdire şayan onda problem yok ama sen bir şeyi düşünerek 10 saat vaktini çöp ederken rakiplerin sadece ve sadece 1 saatini ayırırak senin yapacağın hamleyi onlar senden her zaman daha önce yapar ve her zaman senden daha fazla ekmek yer akıldan üstün akıl vardır hem akıllı olup hemde hemde ai ne ya dediğiniz şey ile gücünü birleştirdiği zaman sizin akıllılık bir tık altta kalır onların yanında

2009'dan kalma seocuların da seocuyum diyenlerinde anısına yazdım gece gece sürekli aynı konuları 100 kere okumaktan bıkkınlık geldi be