recotuber adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba değerli R10 hocalarım ve arkadaşlarım,
Bugün sizlerle, hayatımda hiç kod yazmamış olmama rağmen, tamamen kendi kişisel finansımı ve bütçemi yönetmek için geliştirdiğim projemi paylaşmak istiyorum.
Piyasadaki uygulamalar bana ya çok karmaşık ya da çok yetersiz geliyordu. Ben de oturdum, sadece Claude AI (Free Plan) kullanarak, yapay zekaya adım adım komutlar vererek bu sistemi inşa ettim. Hataları kopyaladım, o çözdü; ben mantığı anlattım, o kodladı. Amacım basit bir bütçe defteri yapmaktı ama yapay zekanın sınırlarını zorladıkça ortaya daha detaylı bir sistem çıktı.
Bir yazılımcı olmadığım için arka planda kod mimarisi veya güvenlik tarafında kesinlikle acemice hatalarım vardır. Bu yüzden projemi r10'un değerli ustalarının ve tecrübeli üyelerinin incelemesine sunmak istedim.

🌟 Sisteme Yapay Zeka ile Neler Ekledik?
Sadece "Gelir-Gider" yazıp geçmek istemedim, işleri biraz otomatize ettim:
🤖 1. Otomatik Telegram Bildirimleri: Sisteme girdiğim önemli harcamalar, aldığım ödemeler veya belirlediğim günlük finansal özetler anında Telegram API (Bot) üzerinden cebime mesaj olarak düşüyor.

💬 2. Tek Tıkla WhatsApp Hatırlatıcısı: Borç / Tahsilat sistemine eklediğim kişilerin ödeme günü geldiğinde, tek tuşa basarak sistemin otomatik oluşturduğu (isim, tutar ve tarih içeren) borç hatırlatma mesajını direkt WhatsApp üzerinden kişiye gönderebiliyorum.

💼 3. Çoklu Cüzdan ve Kısmi Ödeme Mantığı: Bütün paramı tek yerde tutmuyorum. Nakit, Ziraat, Enpara, Kredi Kartı gibi cüzdanlar tanımlayıp aralarında transfer yapabiliyorum. Üstelik birinden 5.000 TL alacağım varsa, bunun 2.000 TL'sini Nakit, 3.000 TL'sini Ziraat hesabıma kısmi tahsilat olarak işleyebiliyorum.
📅 4. Fatura ve Abonelik Döngüleri: Aylık ödenen internet, telefon faturaları veya dijital abonelikleri bir kere giriyorum; sistem ödeme günü yaklaşanları ve gecikenleri bana hatırlatıyor.

🔍 Sizlerden Neler Bekliyorum? Bu işin mutfağında olan siz değerli hocalarımdan ricam, siteyi bir son kullanıcı gözüyle test etmenizdir:
  • Kullanıcı Deneyimi: Arayüz nasıl hissettiriyor? "Şu buton şurada olsa daha iyi" dediğiniz yerler var mı?
  • Özellik Tavsiyesi: "Bir bütçe scriptinde kesinlikle şu da olmalı" dediğiniz fikirleriniz nelerdir?
  • Hata (Bug) Avı: Test ederken karşılaştığınız mantık veya işleyiş hataları var mı?
🎯 Sistemi Canlı Test Etmek İsteyenler İçin Demo Bilgileri:
Olumlu olumsuz tüm yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Saygısız bir arkadaş demo hesabın adını şifresini hakaret dolu içeriklerle sürekli değişiyor test etmek için pm yorum bırakabilirsiniz direk iletirim
🌐 Site Adresi: https://recotubermedya.site
👤 Kullanıcı Adı: pm

şifre: pm
🚀 Son Olarak: Dediğim gibi bu sistemi tamamen kendim kullanmak için yaptım. Amacım sadece bir amatörün yapay zeka ile nerelere kadar gidebileceğini görmek ve siz değerli R10 üyelerinden gelecek eleştirilerle kendi şahsi sistemimi daha da kusursuz hale getirmek. Bu yüzden yapacağınız en ufak eleştiri bile benim için altın değerinde.
Zaman ayırıp inceleyen, yorum yapan ve yol gösteren herkese şimdiden sonsuz teşekkürler! İyi forumlar.

💡 Küçük Bir Not: Sistemi gönül rahatlığıyla kurcalayabilmeniz için bu hesaba tamamen bağımsız, örnek veriler (sahte cüzdanlar, harcamalar, faturalar vb.) tanımlanmıştır. İstediğiniz gibi gelir/gider ekleyebilir, silebilir veya ayarları değiştirebilirsiniz; ana sistemime hiçbir zararı olmaz. Çekinmeden test edin!
Güzel olmuş hocam elinize sağlık