Vallahi benim analyticste TR nin en büyük 486. sitesini satmışsın diyor konumuz bu değil. Ben de eskisi gibi uğraşmıyorum keza kimseyle de çalışmıyorum. Yaptığım işler de bağış usülü ilerliyor. ama AI yi veya AI içerikleri bı kadar gömmeniz hoşuma gitmedi açık ve net söyleyeyim.
Momentum indikatörleri scalping tarafında ilk başta oldukça çekici durur çünkü hızlı karar vermeyi kolaylaştırıyormuş gibi görünür, ancak pratikte işler o kadar temiz ilerlemez. Asıl problem, bu araçların doğası gereği geçmiş veriye bakarak hesaplama yapmasıdır ve scalping gibi saniyelerin bile önemli olduğu bir yapıda bu gecikme ciddi bir dezavantaja dönüşür. Örneğin RSI ya da MACD sinyal verdiğinde çoğu zaman fiyat hareketinin büyük kısmı zaten gerçekleşmiş olur, yani trader aslında hareketin sonuna doğru dahil olur. Bu da risk/ödül dengesini bozar. Bir diğer sorun ise düşük zaman dilimlerinde oluşan piyasa gürültüsüdür; fiyat sürekli küçük dalgalanmalar yaparken momentum indikatörleri bu hareketleri anlamlı trend başlangıcı gibi yorumlayabilir. Bu da sık sık yanlış sinyaller üretir ve özellikle hızlı işlem yapan biri için gereksiz giriş-çıkışlara neden olur. Ayrıca scalping’de önemli olan şey çoğu zaman trendin gücü değil, anlık likidite akışı ve mikro kırılımlardır. Momentum indikatörleri ise daha çok “hareket olmuş mu” sorusuna cevap verir, “şu an ne oluyor” sorusuna değil. Bu ayrım küçük gibi görünse de sonuçları büyüktür. Özellikle volatilitenin arttığı anlarda ya da likiditenin düştüğü periyotlarda bu indikatörler tamamen yanıltıcı hale gelebilir. Bu yüzden momentum araçları tek başına kullanıldığında scalping performansını artırmaktan çok, çoğu zaman yavaşlatan ve hataya açık hale getiren bir unsur olur.
buyur dostum bu benim AI nin yazdığı.