Birçok AI modelini ve API’yi denedikten sonra en sonunda Claude üyeliği aldım. Limitler konusunda çok fazla şikâyet gördüm ama kimse net şekilde anlatmıyordu. Kendi deneyimimi açık açık paylaşayım.

Elimde bir .md dosyası vardı. İçindeki özelliklere göre plan çıkarmasını ve ardından bunu uygulamasını istedim. Pro planda model yaklaşık 25-30 dakika aralıksız verimli şekilde çalışıyor, sonrasında limite takılıyor. Kabaca bakınca 5 saatte bir 30 dakika kullanım gibi düşünebilirsiniz.

Fakat işin kritik kısmı burada başlıyor: Bu durum sürekli aynı şekilde devam etmiyor, bir de haftalık kullanım sınırı devreye giriyor. Örneğin 5 saatte bir iki kez bu 30 dakikalık kullanım hakkınızı doldurduğunuzu varsayalım. Yani toplamda 10 saat içinde yaklaşık 1 saatlik kullanım yapmış oluyorsunuz. Buna rağmen haftalık hakkınızın yaklaşık %25’i gitmiş oluyor. Kısacası pratikte haftalık toplam verimli kullanım süresi yaklaşık 4 saat civarında kalıyor.

Performans tarafında haksızlık etmek istemem; Antigravity’deki yapıdan daha iyi çalışıyor, daha güçlü ve daha stabil hissettiriyor. Ancak limitler gerçekten kötü. Özellikle ajans sahibiyseniz ya da yoğun üretim yapan bir ekibiniz varsa, doğrudan Max üyelik düşünmenizi tavsiye ederim. 20x paket aylık yaklaşık 10.000 TL seviyesine geliyor. Projenizin ciddi karşılık üreteceğine inanıyorsanız, o noktada mantıklı olabilir.

Özetle:
Performans iyi
Üretkenlik tatmin edici
Ama limitler profesyonel kullanım için fazla dar
Bu yüzden almadan önce beklentinizi doğru ayarlayın derim. Bireysel ve hafif kullanımda idare eder ama yoğun iş akışında Pro plan çabuk yetersiz kalıyor.

Herkese iyi forumlar.