11.000₺'ye satılan ürün için sizden neye istinaden 17499₺ iade istiyorlarmış acaba? Hesabı teslim edip teslim ettiğinizi kayıt altına alın. Ekran kaydı açıp tarih gözükecek şekilde hesabın bilgilerini gösterip hesaba giriş yapıldığını ve bu bilgileri ilettiğinizi gösteren bir video ile verin. Tekrarı halinde bu şekilde tehdit ederseniz konuyu bizzat ben mahkemeye taşıyacağım diye belirtin.
Elinizde hesabı teslim ettiğinize dair kanıtınız olsun, sattığınız tutarın, elinize geçen paranın ve iade istenen tutarlarında ekran görüntüsünü alıp bir klasöre koyun.
En kötü senaryoda bu durum tekrar yaşanırsa hesabı bütün bilgileri ile teslim ettiğinize dair elinizde kanıtların bulunduğunu, aldığınız ücretin site tarafından kesilen tutarların ve iade istenen absürt rakamın belgeli bir şekilde elinizde olduğunu söyleyip mahkemeye vermelerini söyleyebilirsiniz. Olurda mahkemeye verip ilamsız icra takibi başlatırlarsa itiraz edersiniz ve hukuk mahkemesine taşınır olay. Elinizdeki kanıtlar belgeler ile bir avukata verirsiniz avukat uğraşır sizin yerinize. Siz kendinizi ispatladıktan kanıtladıktan sonra bu mahkemeyi kazandığınız zaman karşı taraf dosya masrafı, avukat masrafı ödeyecek yani baya bir zararlı çıkacaklar. Fakat burada dediğim gibi sizinde bu süreci yürütebilmeniz için bir avukat tutmanız gerekiyor muhakkak.
İş o raddeye gelir mi bilmiyorum ama eğer gelirse muhakkak bir avukattan destek almanızı tavsiye ederim. Özellikle elinizde belgeler ve kanıtlar olduktan sonra kolay kolay kaybedeceğinizi zannetmiyorum. Sonuç itibari ile hesabı teslim etmişsiniz ve bunu belgelemişsiniz. Unutmayın karşı taraf mahkemede iddia ettiği şeyi ispatlamakla yükümlü hesabı sizin geri aldığınızı ispatlayamadığı sürece başınız ağrımayacaktır.
Saolun hocam ama yopmail üzerinden teslim etmemi istiyorlar. Ben yopmailden açacağım belkide adamlar maili değişecek teslim almadık diyecek yine elimde patlayacak yani.