askerde sevdiğim ''okumuş kısa dönem'' askerliğini yapan devrem biri vardı kendisini severdim de o zaman durumu vs gayet yerindeydi hatta sahnelerde saz çalarak türkü söylerek sahne alıyormuş. askerde sazı da vardı geceleri komutanlara türkü falan da söylüyordu neyse acemilik bitti ben farklı şehire o farklı şehire gitti. aramız iyiydi benim o zaman aile bağlarım yoktu askerden aldığım on başı maaşı ile geçinmeye çalışıyordum. neyse bu beni aradı dağ başında olduğunu çok zorda olduğunu kantinden hiç bir şey alamadığını söyledi bende ne kadar istiyorsun dedim 500 dedi dedim benim öyle bir param yok bende askerim bende dağ başındayım şehir merkezine 80 km vs yakınız. dedi ben halledecem devrem sen bana güven vs 400 at bana dedi tamam dedim attım bir daha da ulaşamadım beni engelledi. zaten o zamanlar sıkıntılarım vs var iken çevremde insan yok iken zorluklarla mücadele ediyordum bir de askerde asker biri tarafından bu şekil mağduriyet yaşayınca askerlik zorken daha zoraki hale geldi bu insan bana hakkını helal et diye mesaj atmış. bu insana hak helal edilir mi?