Denizcelik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir süredir hem benim, hem forum üyelerinin sıklıkla Claude Opus 4.6 modeline erişmek için satın alımlar yaptığını görüyorum.

Merak edip birkaçını satın alıp test ettiğimde hepsinin Claude/Cursor adı altında sistem prompt'u değiştirilmiş GLM/Kimi modeli sunduğunu gördüm.

Özellikle bu satıcılar bilerek çok yüksek/sınırsız limitlerle sunuyorlar.

Sistem prompt'u girilmiş bir modelin Claude 4.6 Opus olup/olmadığını tespit etmek isterseniz: Uzun hikaye yaz demeniz yeterli. Direkt anlaşılıyor özellikle Claude modelleri her zaman maddeler halinde yazıyor.

Sol Taraf : Gerçek Claude 4.6 Opus yazma biçimi. ( Her zaman maddeler halinde bölerek yazar. )
Sağ Taraf : Direkt olarak aralıksız olarak tüm hikayeyi yazan sistem prompt'u değiştirilmiş model. ( Sahte )

Bu durumu hem arkadaşımdan, hem uzun süredir çalıştığım bir arkadaştan öğrendim.

Lütfen dikkat edin.
Diğer arkadaşları bilmem şu an aktif api satışı yapmıyorum ama sattığım dönemden de çok iyi biliyorum ki sektörde claude diyip kimi veya glm modelleri satışı yapan birisinin olma ihtimali çok düşük.

Bunu en basit şekilde kanıtlamanız gerekirse Kimi veya glm nin kendi sitesinden chat ekranından uzun hikaye yaz diyin türkçe kişi ismi neredeyse hiç vermez.

Bir başka kanıt vermem gerekirse satışı yapılan "istek hakkı" üzerinde her 1 istek hakkının cursor, roo, cline gibi eklentilerde 50.000 input kullanımı bulunmakta. yani günlük 100 kişi sadece 100 istek hakkı kullansa 500 Milyon input token yapar Zai sitesinde glm-5 modeli input token fiyatı 1$ / 1 milyon yani 500$ günlük sadece input maliyeti oluyor.

Hadi bu kişinin az müşterisi var sadece günlük toplam kullandığı istek hakkı 10 müşterisi civarı var bile desek 50 $ sadece input token maliyeti olur günlük.

Output tokenlerini dahil dahi etmiyorum çok yüksek kullanılmadığı için bu işin yapılabileceği tek yol bahsettiğiniz gibi sitelerin açıklarını kullanarak proxy ile hizmet sunmaktır ama kesinlikle kullandığınız model yine claude modelleri oluyor zaten kodlama yaptırsanız bu durumdan dahi bunu anlayabilirsiniz.

20x hesabın forum üzerinde 5000TL civarı olduğunu hesaplarsanız da aylık 1000tl gibi fiyatlara bu tarz sınırsız sayılabilecek hizmetler oldukça mantıklıdır proxy kullanarakta satıcılar yalnızca kendini riske atar.

Emek verip sizlere izahta bulunmak istedim yalnızca herhangi bir atıfım veya zan altında bırakma gibi durumum bulunmamaktadır iyi çalışmalar, saygılar dilerim ❤️