Abi bizim meslekte özellikle istanbulda para var istanbulda özellikle istediğim 2 hastane var ama adamını bulamıyorum görüşme şansı verseler yani kendimden eminim işe alınırım. 6 yıl yoğun bakımda çalıştım kaç tane hemşireye iş öğrettim ama bi türlü adamını bbulup görüşmeye gidemedim o hastanelere linkedin'de falanda çok kovaladım
Hocam, asıl hedefinize varıncaya kadar diğer iş tekliflerini basamak olarak kullanarak tecrübe edinmeniz gerekiyor; her konuda kararsız kalma gibi bir seçeneğiniz olduğunu sanmıyorum, bu lüksü kendinize tanıyamazsınız. Bu kötülüğü kendinize yaparsanız 5 sene sonra çok geç olacak çünkü hayat akıp geçiyor, hiç kimse sizi beklemeyecek; işinizde istediğiniz kadar iyi olun, sadece bir kurumda mı çalıştınız? Sektörel tecrübeniz nedir? 0. LinkedIn'de hayatta kalmak çok daha zordur, karşınızda yüzlerce insan ile mülakat yapmış HR/İK uzmanları olacaktır.
Şimdi kendinize şu soruyu soracaksınız; bir anda hedefe mi sıçramak istiyorsunuz? Hiç şansınız yok. Özel sektörde sizin aldığınız maaşı alan bir hemşire/meslektaşınız var mı? Yok.
Kendinizi lüks bir konfor alanına mı hapsedeceksiniz yoksa karşınıza çıkan iş fırsatlarını değerlendirerek basamak olarak mı kullanacaksınız?
Ben size bu işin uzmanı olarak, hem İK hem diğer alanlarda eğitimler almış, tecrübeli birisi olarak söyleyeyim; LinkedIn'deki ilanlara başvurduğunuzda muhtemelen profilinizi dahi incelemiyorlar, inceleseler dahi üstünkörü bir şekilde bakıp geçiyorlar çünkü sektörel tecrübeniz yetersiz.
Gerçekler bunlar, şimdi isterseniz kendinizi bir şekilde motive edin ve hedefiniz için çalışın isterseniz asgari ücretli bir hemşire/tıp çalışanı olarak devam edin.