Merhaba arkadaşlar lise hemşirelik önlisans tıbbi laboratuar ve tıbbi sekreterlik mezunuyum. 2020'den beri özel hastanede hemşire olarak çalışıyorum maaşım şuan 34 bin tl aylık ortalama 10 bin yol masrafım var. cebe kalan 24 bin yani hiç bir işe yaramıyor birikim yapamıyorum. Yaşadığım ilde tek özel hastane olduğu için maaşlar düşük. işim konusunda da kendimi gayet başarılı görüyorum. atanmam için de en az kpssden 87 puan almam gerekiyor açık konuşmak gerekirse gözüm kesmiyor. örneğin bodrumda bir özel hastaneden teklif aldım brüt 75 bin tl + lojman teklif ettiler lojman hayatı nasıl lur o yüzden kararsızım lojman hoşuma gitmezse kiraya çıksam orda kiralarda fazladır diye düşünüyorum bodrum sonuçta. öbür yandan şöyle bir seçeneğim var dgs ile lisans hemşireliğe tamamlamak lisans hemşirelerin atanması daha kolay dgs içinde 50 sayısalda yaklaşık 38 net yapmak gerekiyor daha önce dgsye girmiştim o zaman 60 soruda 35 civarında yapmıştım bu yıl temmuz ayında sınav olacak temmuza kadar asılsam yapılır mı ne yapmalıyım gerçekten çok kararsızım özel hastanede çalışma saatim 08-20 ve 20-08 yani 12 saat vardiya yoruluyorum uykusuz kalıyorum sosyal hayat nerdeyse sıfır ve karşılığında cepte parada kalmıyor sizce ne yapmalıyım?