ArkaKreatif adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
disklere bakılmalı
rxts adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yüksek ihtimalle diskten kaynaklı.
Ajansfy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
rot balans baktırmanız gerekiyor
gokanke adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diskler
okutan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fren diskleri atmıştır, çok sıcak olan diskler su ile temas ettiğinde “disk attı” denir.
Onurss adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Disklerde eğiklik olma ihtimali yüksek
fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fren disk ve balatalara baktır.
Tamirci söksün torna ile kurtarırsa torna yaptır..
Veya yeni marka kaliteli disk balata takımı al.
furkanakta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Disk ve balatalara baktırman gerekiyor.

Bu şekilde çok binmemeye çalış diskleri iyice çizersin. Çok çizmeden önce gidersen eğer yıpranmamışsa değiştirmek yerine taşlama yaptırabilirsin.
BYMSA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendi arabalarini kendi tamir eden biri olarak potansiyel arzalar bu sekilde bildiklerim,

dediginiz gibi +100km de direksiyon sag sola cekiyorsa rot balans sorunu vardir,

+100km de sag sola cekis yok ama frende soun varsa bu durumsa sorun fren sisteminde, fren diskine gozle veya elle ulasilabilri bir yerde ise, elinize bir tornavida gibi birsey alin ve hafifce diskin ustunde gezdirin, distan ice dogru sag sol degil yani, yukari assagi , ve eger purussuz bir yuzey yerine tirtikli bir hissiyat varsa bu durumda dizkiniz zarar gormus, diskin zarar gormesinin en yaygin sebebi balatlardir, ikinci sepep pistonlardir.

eger dis yuzeyinde asiri bir bozulma yoksa yani minik dalgalar varsa minik cizikle, bu dis daha idare eder demek, balatalar daha hizli biter ama disk daha kullanilabilir, eger diskte cok dalgalanma varsa disk + balatalar degismeli ayni zamanda, ek oalrak ön ve arka ve sag ve sol palatalara bakmaniz gerek, eger dengesiz asinma varsa yani sag balata mesela 2cm kalmis sol balata 1 cm bu demekki sorun pistonlarda, bunlara ek olarak bir de her tekerde 2 ser adet balata olur biri diskin icini biri disini sikar, bazen bunlarda da dengesiz asinma oluyor bu da yine piston sorunu demektir, balata degisimi herzaman ön veya arka yapilir, tek teker vs kesinlikle degisim olmaz, ya 2 ön teker 2 arka yada 4 teker ayni anda yenilenir, diskler icinde aynisi gecerli, profilimde numaram var bisey olursa yazin yardimci olurum

Sorun fren sisteminde degilse bu durumda milimlik rot balans kaciriyor demek onu da rot balans yaptirin, ama en yüksek olasilik fren sistemi
row adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Balata ve disk kontrolü yapın derim hocam

aracı alırken ekspere soktum orada diskler orta yazıyordu aracı aldığım kişi de yalan söylemiyorsa diskler değişti demişti balataları yan sanayi takmışlar onuda orijinaliyle değiştirdim demişti lastikler yeni değişti dedi lastik değişiminde rot bozulabilir diye düşündüm ama araçta sağa sola çekme durumu olmadığı için emin olamadım diskten olsa eksperde çıkmaz mı yamanlarda yaptırdım