tomes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sayın yetkili, @verisunucu;

Açıklamanızı okudum. Bu cevapla birlikte benim açımdan konu daha netleşmiştir, fakat söylediklerinize katılmayarak konusunu manipülasyon yaptığınızı hala düşünmekteyim.

Benim temel itirazım, ödemenin gecikmeli yapıldığı hususundan ziyade; panelde görünen tarihler ile tarafıma destek kaydı üzerinden yapılan açıklamaların kullanıcı açısından açık, net ve çelişkisiz olmamasıdır.

Eğer sizin belirttiğiniz gibi;
- fatura tarihi 08/03/2026,
- esas son ödeme tarihi 15/03/2026,
- ödeme tarihi 23/03/2026,
- panelde görünen 27/03/2026 tarihi ise son ödeme tarihi değil de hizmetin tamamen kapatılacağı nihai tarih ise,

o halde baştan itibaren kullanıcıya anlatılması gereken konu da tam olarak bu olmalıydı.

Çünkü panel üzerinde görünen tarih yapısı, özellikle kullanıcı açısından “son ödeme tarihi” gibi yorumlanabilecek bir izlenim oluşturmaktadır. Ben sadece sizinle çalışmıyorum. @redav; @Keyubu; 'da da aylık ödediğim sistemlerim var. Tüm panellerde son ödeme tarihi ne yazıyorsa ödeme için onu baz aldım. Evet doğru hiçbir firma 10-15 gün aralık vermemiş fakat cümle son ödeme tarihi. Bu cümlenin ben hizmetin tamamen kapanacağı tarih olduğunu bilemem. Madem bu kapanacağı tarih, neden benim sunucum 23 Mart'da ki ödemeden sonra kapatılarak yeniden farklı bir sunucuya aktarılıp farklı bir fatura açıldı ? Aslında bu yaptığınız açıklamalar bile kendinizle şiddetle çelişmekte. Tam da burada benim itirazım başlamıştır. Nitekim konuya bakan editör bey de tarih tarafında bir karışıklık/hata ihtimali bulunduğunu belirtmiştir. Yani bir çelişki olduğu aşikar. Türkçe nettir, "son ödeme tarihi" demek son ödeme tarihi demektir.

Dolayısıyla benim paylaşımımın özü şudur:
Ben, panelde gördüğüm kayıtlar ve bana verilen açıklamalar doğrultusunda sürecin çelişkili ve kafa karıştırıcı olduğunu düşündüm. Eğer firma açısından teknik ve sözleşmesel süreç doğru işletilmişse bile, bunun kullanıcıya açık ve tutarlı şekilde yansıtılamadığı ortadadır.

Benim amacım karalama yapmak değil; kullanıcı olarak gördüğüm kayıtlar ile bana yapılan açıklamaların uyuşmamasını kamuya açık şekilde paylaşmaktır.

Kaldı ki bu son açıklamanızla birlikte, önceki cevaplarınızda kullanılan beni zan altında bırakmışsınız ya "profesyonel iletişim kurmadı" diyerek; bilakis sizin kullandığınız “asılsız”, “çıkarcı tutum”, “iyi niyet istismarı” gibi ifadelerin de gereksiz ve ağır olduğu kanaatindeyim. Ben yalnızca elimdeki kayıtlar üzerinden itiraz eden bir müşteriyim. Burada yanlış yorumlama söz konusu yok. Türkçe bir şekilde Mesut bey o fatura tarihi şu fatura tarihi sizin son ödeme tarihi bu idi bu da şurada yazıyor dediniz de benim mi haberim olmadı ? Panel sizin panel, ekran sizin ekran, çıktı sizin çıktı.

Sonuç olarak;
- Ödemenin gecikmeli yapıldığı yönündeki sözleşmesel değerlendirmeniz size ait olabilir.
- Ancak paneldeki tarihlerin kullanıcı nezdinde yanlış anlaşılmaya açık olduğu,
- destek sürecinde farklı gün sayıları ve farklı anlatımlar kullanıldığı,
- bu nedenle de bende haklı olarak bir güvensizlik oluştuğu
kanaatindeyim.

Tüketici haklarına da elimdeki fatura ve kayıtlarla başvurumu yaptım. Durum ile ilgili takdiri forum yönetimi ve kullanıcıların değerlendirmesine bırakıyorum. Saygılarımla
@tomes,
Mesajınızı dikkatle okuduk. Ancak hâlâ aynı şekilde, teknik olarak açık olan bir süreci farklı yorumlayarak kamuya yanlış yansıttığınızı görmekteyiz. Bu nedenle tekrar, net şekilde cevap verme gereği doğmuştur.

Destek talebinde de aynı şekilde size doğru tarihi atmışlar lütfen ilk önce kendiniz yazdığınız mesajları ve bizim yazdığımız mesajları okuyun lütfen.
profesyonel iletişim kurmadı konusunda hala arkasındayız bunlar sizin yazdığınız yanıtlar beyefendi
ayrıca sizin yazdığınız ifadeler
"Ayrıca iptal süresinin 7 gün olduğunu biliyorum ve ilk kez gecikmeli ödeme yapmıyorum.********m yoğun bir tempom var ve bazen ödemeyi gözden kaçırabiliyorum. Ancak bugüne kadar hiçbir firma hem gecikme bedeli yansıtıp hem de panelde “askıya alındı” görünen hizmet için “iptal edildi, yeni fiyat üzerinden almak zorundasınız” şeklinde bir yaklaşım sergilemedi.
Yaşadığım bu olumsuz deneyimi R10 platformunda da paylaşacağım. Hizmetlerinizi kullanmayı düşünen kişilerin de bunu görmesi gerektiğini düşünüyorum.
Genel olarak yine de teşekkür ederim, iyi günler."

ve ayrıca belirtmek isteriz ki biz sizden yine de ekstra ücret istemedik "Sizi mağdur etmemek adına tarafınıza yeni bir sunucu tanımladık. VDS-V-TR 32 GB paketiniz yeniden oluşturulmuştur." biz bunu yapmamıza rağmen siz iptal edin diyip konuyu farklı yerlere çektiniz? manipülasyon bunun neresinde beyefendi? ileri ki süreçler için de bu fiyattan yardımcı olacağız denmiş. ekstra bir ödeme? ekstra bir hizmet için para istenmiş mi sizden?

" art niyetiniz. Karşınızda çocuk yok sizin. Böyle bir ticaret anlayışı da olamaz."
ticaret anlayışımızı bu forumdakiler tamamen okuyup anlayacaklardır.
kendisinin ücretli backup hizmeti olsaydı iptal edildikten sonra da yedek verilip tekrar aktif edilebilir.

"siz mi körsünüz ben mi ? Manipülasyon yapmanıza gerek yok 2010'dan veri R10 üzerinden bir sürü firma ile çalıştım, neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Hem r10'dan etiketleyerek anlatacağım hemde tüketici haklarına fatura ile yazacağım. İyi günler"

"hala manipülasyon yapmaya çalışıyorsunuz. Her neyse... Muhatap almıyorum artık sizi."

ticaret ahlakı bu şekilde olmaz karşı tarafa itam etmeden önce lütfen size atılan bilgilere inanın .biz sizi manipüle etmiyoruz hizmetimizi veriyoruz.

fiyat artışı bir anda oldu dediği içinde buyurun bizim daha önce kendisine attığımız mesaj lütfen mesajları hatırlayın ondan sonra bir firmayı karalamaya kalkın.

Öncelikle belirtelim; size bu süreçle ilgili toplamda 9 adet e-posta gönderilmiştir. Bu e-postalarda fatura tarihi, son ödeme tarihi ve ödeme süreci açıkça iletilmiştir. “Başta bu şekilde anlatılmalıydı” ifadeniz gerçeği yansıtmamaktadır; zira süreç tarafınıza defalarca anlatılmıştır.
Kendi beyanınızda da açıkça belirttiğiniz üzere, ödemenin gecikmeli yapıldığı ilk durum değildir. Daha önce de gecikmeli ödeme yaptığınız halde tarafınıza tolerans sağlanmış ve hizmetiniz sistemde tutulmuştur. Ancak bu toleransın sürekli devam edeceği şeklinde yorumlanması doğru değildir.
“Panelde görünen tarih son ödeme tarihi gibi anlaşılıyor” ifadenize ilişkin olarak:
Destek kayıtlarında size hangi tarih iletildiyse o tarih esas alınmaktadır ve bu tarihler sistem kayıtlarıyla birebir aynıdır. Panelde yer alan farklı tarih alanlarının yanlış yorumlanması, sistem hatası veya çelişki anlamına gelmez.
Tarafımıza yönelttiğiniz “manipülasyon” ithamını kesin bir dille reddediyoruz. Burada manipülasyon olarak ifade ettiğiniz veri, bizzat sistemden alınmış ve sizinle paylaşılmış faturadır. Yani ortada herhangi bir yönlendirme veya veri değişikliği söz konusu değildir. Buna rağmen firmamıza bu şekilde ithamda bulunmanız kabul edilebilir değildir.
Kamuya açık alanda yaptığınız paylaşımlarda teknik süreci farklı şekilde aktararak üçüncü kişilerde hatalı bir algı oluşturduğunuzu da ayrıca belirtmek isteriz. Bu nedenle, yanıltıcı olabilecek ifadeler kullanmamanız gerekmektedir.
Bizde sunucunuz askıdayken bize olan maaliyeti gecikme ücretine dayanmalıdır gecikme ücretini her müşterimizden alıyoruz. ancak bu durum gecikmenin ortadan kalktığı anlamına gelmez. Gecikmeli ödeme yine gecikmeli ödemedir ve hizmet süreçleri buna göre işlemektedir.
Ayrıca dikkat çeken bir diğer husus:
Tarafımıza herhangi bir iade talebi iletilmeden doğrudan Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurduğunuzu belirtmişsiniz. Sürecin önce firma ile çözülmeye çalışılması gerekirken bu yolun tercih edilmesi tarafımızca iyi niyetli bir yaklaşım olarak değerlendirilmemektedir.
Son olarak;
Tarafımıza “manipülasyon”, “çelişki” ve benzeri ithamlar yöneltmeniz, ayrıca firma itibarını zedeleyici şekilde kamuya açık paylaşımlarda bulunmanız nedeniyle, platform kurallarımız kapsamında üyeliğinizin sonlandırılması işlemi uygulanacaktır.
Hizmet almak veya farklı firmalarla çalışmak tamamen sizin tercihinizdir.
Konu bizim neznimizde kapanmıştır, aldatıcı ve karalamaya yönelik ve doğru olmayan tamamen uydurma yorumlardan uzak duruyoruz. bu şekilde müşterilerle de firmamızın ilişkiğini kesiyoruz.
biz yeterince olumlu ve çözümsel yaklaştık tüketici hakem eyeti, r10 da karalama ve diğer yerlere aldık diğer firmalara da resmi bir dil ile uyarıyoruz bu şekilde kişilerle kimsenin çalışmaması gerekiyor. iyilik yaparsınız tersini alırsınız.
burada kişinin bu tutumundan ötürü cezalandırılmasını ve forumdan uzaklaştırılmasını talep ediyoruz. haksız yere yapılan hiç bir şeyin arkasında durmuyoruz.

kendisine destek talebinde farklı farklı tarihler itam ettiğimizi söylediği fatura tarihi.. kendisine kaç kere şu tarihte ödemeniz gerekirken bu tarihte bu kadar geç yapmışsınız dendi faturayı attık manipüle dedi.
hiç bir iade vb istemeden tüketici hakem eyetine bulunduğunuz için de bizde şikayet bize geldiğinde aynı şekilde yapılanları anlatacağız teşekkürler.

İyi forumlar dileriz.
Saygılarımızla,
Verisunucu.net