Sayın yetkili, @verisunucu;

Açıklamanızı okudum. Bu cevapla birlikte benim açımdan konu daha netleşmiştir, fakat söylediklerinize katılmayarak konusunu manipülasyon yaptığınızı hala düşünmekteyim.

Benim temel itirazım, ödemenin gecikmeli yapıldığı hususundan ziyade; panelde görünen tarihler ile tarafıma destek kaydı üzerinden yapılan açıklamaların kullanıcı açısından açık, net ve çelişkisiz olmamasıdır.

Eğer sizin belirttiğiniz gibi;
- fatura tarihi 08/03/2026,
- esas son ödeme tarihi 15/03/2026,
- ödeme tarihi 23/03/2026,
- panelde görünen 27/03/2026 tarihi ise son ödeme tarihi değil de hizmetin tamamen kapatılacağı nihai tarih ise,

o halde baştan itibaren kullanıcıya anlatılması gereken konu da tam olarak bu olmalıydı.

Çünkü panel üzerinde görünen tarih yapısı, özellikle kullanıcı açısından “son ödeme tarihi” gibi yorumlanabilecek bir izlenim oluşturmaktadır. Ben sadece sizinle çalışmıyorum. @redav; @Keyubu; 'da da aylık ödediğim sistemlerim var. Tüm panellerde son ödeme tarihi ne yazıyorsa ödeme için onu baz aldım. Evet doğru hiçbir firma 10-15 gün aralık vermemiş fakat cümle son ödeme tarihi. Bu cümlenin ben hizmetin tamamen kapanacağı tarih olduğunu bilemem. Madem bu kapanacağı tarih, neden benim sunucum 23 Mart'da ki ödemeden sonra kapatılarak yeniden farklı bir sunucuya aktarılıp farklı bir fatura açıldı ? Aslında bu yaptığınız açıklamalar bile kendinizle şiddetle çelişmekte. Tam da burada benim itirazım başlamıştır. Nitekim konuya bakan editör bey de tarih tarafında bir karışıklık/hata ihtimali bulunduğunu belirtmiştir. Yani bir çelişki olduğu aşikar. Türkçe nettir, "son ödeme tarihi" demek son ödeme tarihi demektir.

Dolayısıyla benim paylaşımımın özü şudur:
Ben, panelde gördüğüm kayıtlar ve bana verilen açıklamalar doğrultusunda sürecin çelişkili ve kafa karıştırıcı olduğunu düşündüm. Eğer firma açısından teknik ve sözleşmesel süreç doğru işletilmişse bile, bunun kullanıcıya açık ve tutarlı şekilde yansıtılamadığı ortadadır.

Benim amacım karalama yapmak değil; kullanıcı olarak gördüğüm kayıtlar ile bana yapılan açıklamaların uyuşmamasını kamuya açık şekilde paylaşmaktır.

Kaldı ki bu son açıklamanızla birlikte, önceki cevaplarınızda kullanılan beni zan altında bırakmışsınız ya "profesyonel iletişim kurmadı" diyerek; bilakis sizin kullandığınız “asılsız”, “çıkarcı tutum”, “iyi niyet istismarı” gibi ifadelerin de gereksiz ve ağır olduğu kanaatindeyim. Ben yalnızca elimdeki kayıtlar üzerinden itiraz eden bir müşteriyim. Burada yanlış yorumlama söz konusu yok. Türkçe bir şekilde Mesut bey o fatura tarihi şu fatura tarihi sizin son ödeme tarihi bu idi bu da şurada yazıyor dediniz de benim mi haberim olmadı ? Panel sizin panel, ekran sizin ekran, çıktı sizin çıktı.

Sonuç olarak;
- Ödemenin gecikmeli yapıldığı yönündeki sözleşmesel değerlendirmeniz size ait olabilir.
- Ancak paneldeki tarihlerin kullanıcı nezdinde yanlış anlaşılmaya açık olduğu,
- destek sürecinde farklı gün sayıları ve farklı anlatımlar kullanıldığı,
- bu nedenle de bende haklı olarak bir güvensizlik oluştuğu
kanaatindeyim.

Tüketici haklarına da elimdeki fatura ve kayıtlarla başvurumu yaptım. Durum ile ilgili takdiri forum yönetimi ve kullanıcıların değerlendirmesine bırakıyorum. Saygılarımla