Çok güzel paylaşmışsınız. Fakat Fransa ve Almanya'da (Almanya'da 3 sene yaşadım Kreuzberg'de) herkese uygulanan cezalar hocam bu cezalar. Türkiye'de herkese ve her kesime uygulanıyor diyebiliyor muyuz gönül rahatlığıyla?
Hocam ALlah aşkına kimlere uygulanmıyor?
Ya tutturmuşuz herkes için geçerli mi vs. Üst düzey bürokrat siyasetçi vs bilemem uygulanmıyordur büyük ihtimal. Ancak 85 milyonluk bir ülkede tek kıstas bu olmamalı genele bakılmalı.
Orada da kaç kez bir vekilin bu şeylere takılıp ceza yediğini gördünüz? Muhtemelen görmediniz varsayım.
Kısacası devlet bunu bize bildirmiş mi bildirmiş. Peki yaşadığınız almanya'da konuyu açan arkadaşı tenzih ederek konuşayım. Hiçbir cahil Alman'ın yav asgari ücretin yarısı kadar ceza mı olur devlet bizi soyuyor dediğini duydunuz mu? %99,99999 eminim ki duymadınız. Mesele bu aslında burada tartışılan.
Bakın basit bir müzik gürültüsü çileden çıkarıyor. Gitsen belki ya ölecen ya öldürecen adam kimsenin özel alanı umrunda değil açıyor bangır bangır. devlet sözmezsen oyarım dediğinde "Garibanın bi bu zevki var ona da göz diktiler" deniliyor. Yani "ben mağara adamlığından kendim kurtulamıyorum devlet böyle seve seve bana öğretecek" diyen yok.
Alkollü araç kullananın cezası sadece parada olmamalı aracı 5-6 ay alıp park ucretini de ödedip ehliyete de uzun bir süre el koyacak. Efendi manitasıyla çekiyor veya başka biriyle gidiyor birinin gözünden sakındığı evladına çarpıp sakat bırakma ihtimali daha yüksek, böyle ceza mı olur diyor.
Yukarıdaki arkadaş 52 promil vs demiş az geçtim demiş. O sınır 60 olsa bu kezde 61 promil yakalanan aynı şeyi diyecek. 65 yapsan 66 yakalanan diyecek. kusura bakmasın kimse devlet gelip ağzına alkol şişesini dayayıp koltuğa oturtmuyor. 50 promil üstüne çıkarsan ceza şu diyorsa çıkmayacaksın kardeşim bu kadar basit. Herkesin huzuru için kıstasları devlet koyar sen ben değil.