Kurallar herkes için değil diyenler olmuş. Vs vs. Sımdı baskasının fıkrıne saygı duymayıp eleştirmek yerine saldıran kendini aydın zanneden bazı yobazlar var onlardan da tırsarak yazıyorum.
Devlet kanunu önceden koymuş. Üstte bir arkadaşın paylaştığı bakanlık sitesinde kaç radar olduğuna kadar yazmış. Hız limitini söylemiş. Yani ceza yazmamak için aslında elinden geleni yapmış caydırıcılılk olsun dıye.

Bende yaya geçidinde durmayı sevmıyorum veya ayık araç kullanmayı sevmıyorum dıyelım (!) devlet demiş ki kardeşim alkollü araç kullanırsan başkasının çoluk çocuğunun canını olası tehlikeye atarsan sana şu cezayı veririm demiş. Ben umursamamışım veya dikkatimden kaçmışım cezayı yemişim. Bunun için hayıflanmaya gerek yok hocam.
Her ülkede bir ceza vardır. Hız limiti vardır ve devlet bunu önceden bildirmek zorundadır. Bildirmemiş ise oturup devleti suçlayalım.

Adam geliyor bangır bangır aracından müzik açıyor beni rahatsız ediyor. Şükür devlet buna el attı şimdi diyor ki "Bi zevkimiz vardı elimizden alıp cok gördüler devletin paraya ihjtiyacı var" yahu bu kadar bir cehalet olabilir mi? Ben gitsem kapısında aynı şeyi yapsam belki çıkar beni doğrar ama.

Biranda durdurup bu kanunu yeni koydum demiyor. Önceden bildiriyor. Arkadaşın dediği gibi paramızı seviyorsak kurallara uyacaz veya önceden bakma zahmetinde bulunacaz. Bende vallahi birilerini öldürmek istiyorum ama cezalar çok ağır yapamıyorum (Allah korusun)

Oradaki hız limitinin düşük olduğu vs eleştirilebilir. Ancak önceden konulan ve bildirilen bir kanun vs. varsa, buna uyulmayıp ceza yenildikten sonra serzenişte bulunmak çok mantıksız geliyor. Biri de çıkmış alkollü araç kullanmanın cezası çok ağır diyor devlete sarıyor. Gel onun bunun çocuğuna çarp kolunu bacağını kopart o zaman.